Kun kokki Kari Aihinen valmistaa makaronilaatikkoa, hän kaivaa arkistoistaan porvoolaisen keittiömestarin Kai Kallion lyömättömän reseptin.
Kari Aihinen valmisti pellinkiläistä makaronilaatikkoa Huomenta Suomessa vuonna 2017. Katso yllä olevalta videolta, miten makaronilaatikko valmistuu!
Kari "Kape" Aihisen uutuuskirja Kapen parhaat (Tammi 2019) kokoaa yksiin kansiin suosikkikokin reseptejä viimeiseltä seitsemältä vuodelta.
– Perheenisänä ja Kaappaus keittiössä -Kapena haluan kannustaa vanhempia tekemään ruokaa yhdessä perheen kanssa. Jos keittiössä on aina se yksi ja sama ihminen, kuten kiireessä ateriaa nysväävä äiti tai isä, ei ole ihme, jos ruoanlaitto ei varsinaisesti tunnu kutsumukselta. Mutta jos yksi kuorii perunat, toinen tekee salaatin, kolmas kattaa pöydän ja neljäs valmistaa pääruoan, tekemisessä on jo ihan eri meininki, Aihinen tiivistää kirjan esipuheessa.
Makaronilaatikko muhii jääkaapissa ennen paistamista
Mukana kirjassa on myös Aihisen suosikkiresepti makaronilaatikkoon. Tämä herkku kulkee nimellä pellinkiläinen makaronilaatikko.
– Resepti tarttui mukaan aikoinaan, kun porvoolainen kokki Kai Kallio työskenteli Savoyn keittiöpäällikkönä, Aihinen muistelee MTV:lle.
Makaronilaatikon nimessä oleva Pellinki viittaa Porvoossa sijaitsevaan saareen.