Kari Aihisen makaronilaatikossa yksi oleellinen valmistusjuju, jota et ole tullut ajatelleeksi: "On se vaan hemmetin hyvä!"

Pellinkiläinen makaronilaatikko
MTV

Kun kokki Kari Aihinen valmistaa makaronilaatikkoa, hän kaivaa arkistoistaan porvoolaisen keittiömestarin Kai Kallion lyömättömän reseptin. 

Kari Aihinen valmisti pellinkiläistä makaronilaatikkoa Huomenta Suomessa vuonna 2017. Katso yllä olevalta videolta, miten makaronilaatikko valmistuu!

Kari "Kape" Aihisen uutuuskirja Kapen parhaat (Tammi 2019) kokoaa yksiin kansiin suosikkikokin reseptejä viimeiseltä seitsemältä vuodelta. 

– Perheenisänä ja Kaappaus keittiössä -Kapena haluan kannustaa vanhempia tekemään ruokaa yhdessä perheen kanssa. Jos keittiössä on aina se yksi ja sama ihminen, kuten kiireessä ateriaa nysväävä äiti tai isä, ei ole ihme, jos ruoanlaitto ei varsinaisesti tunnu kutsumukselta. Mutta jos yksi kuorii perunat, toinen tekee salaatin, kolmas kattaa pöydän ja neljäs valmistaa pääruoan, tekemisessä on jo ihan eri meininki, Aihinen tiivistää kirjan esipuheessa. 

Makaronilaatikko muhii jääkaapissa ennen paistamista

Mukana kirjassa on myös Aihisen suosikkiresepti makaronilaatikkoon. Tämä herkku kulkee nimellä pellinkiläinen makaronilaatikko. 

– Resepti tarttui mukaan aikoinaan, kun porvoolainen kokki Kai Kallio työskenteli Savoyn keittiöpäällikkönä, Aihinen muistelee MTV:lle. 

Makaronilaatikon nimessä oleva Pellinki viittaa Porvoossa sijaitsevaan saareen.

Aihinen kertoo valmistavansa kyseistä makaronilaatikkoa usein. Viimeksi hän paistoi laatikon pari viikkoa sitten. Pellinkiläinen makaronilaatikko on mukana myös tulevalla Kaappaus keittiössä -kaudella. 

Pellinkiläisessä makaronilaatikossa on yksi valmistusjuju, mitä moni kotikokki ei ole tullut ajatelleeksi. 

– Ainekset laitetaan vuokaan muna-kermaseoksen kanssa ja laatikko jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä, Aihinen kertoo.

Kun makaronilaatikko saa muhia ennen paistamista jääkaapissa yön yli, lopputulos on Kapen mukaan erityisen mehevä.

– Siitä tulee samettisen hyvää. On se vaan hemmetin hyvä resepti!

Suomalaisten rakastamaa klassikkoreseptiä on myös hieman tuunattu ja laatikkoon lisätty pekonia, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä paprikaa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja