Suomalaisen kulttuurin päivänä 28.2. juhlitaan myös maamme upeaa ruokakulttuuria. Tänä vuonna juhlapäivän teemana on suomalaisten ikioma ruisleipä.
ELO-Säätiön mukaan ruokakulttuurin päivää juhlitaan tulevaisuudessa vuositeemoilla, jotka kertovat suomalaisen ruokakulttuurin innovaatioista, ennen ja nyt. Vuonna 2017, Suomen juhlavuonna, teemana on tuore kansallisruoka ruisleipä ja sen tärkein raaka-aine, kotimainen ruis.
Onko ruoka kulttuuria?
Viisi vuotta ruokakulttuurin professorina toiminut Johanna Mäkelä iloitsee, ettei hänen enää tarvitse todistella ruoan ja juoman roolia osana muuta kulttuuria.
– Kun minut valittiin Suomen ensimmäiseen ruokakulttuurin professorin virkaan, jouduin monesti todistelemaan – jopa alan sisällä, että ruoka todella on osa kulttuuria ja myös Suomessa on kiinnostava ja elävä ruokakulttuuri, Mäkelä muistelee.

