Jyrki Sukula avaa yllätysravintolan Helsinkiin – jo 40 vuotta kokkausta: "Mukaan on mahtunut nakkimukeja ja mustikkajäätelöllä täytettyjä mansikoita"

22a83383-30c2-4ab1-9a5f-c02523860a0b
Jyrki Sukula on työskennellyt kokkina ja ruoka-alan monitaiturina jo 40 vuotta. Copyrighted

Koronapandemian runtelemalta ravintola-alalta kantautuu myös iloisia uutisia. Suomalaisille tuttu kokki Jyrki Sukula nimittäin avaa pop up -ravintolan Helsinkiin 40-vuotisen uransa kunniaksi. 

Monessa liemessä keitetty, televisiostakin tuttu kokki Jyrki Sukula juhlistaa tänä vuonna 40-vuotista uraansa kokkina ja ruokakulttuurin kehittäjänä. Sen kunniaksi Sukula repäisee avaamalla Sukula 40 -nimisen pop up -ravintolan Helsinkiin. Ravintola avautuu Helsingin keskustaan ravintola Espan ylä- ja alakertaan aikavälille 12.5.-20.6.

Sukulan itsensä isännöimässä, mestarin koko uraan keskittyvässä ravintolassa tarjolla on joka ilta yksi kahdeksan ruokalajin menu juomineen. Menu koostuu Sukulan uran rakkaimmista annoksista päivitettynä tähän päivään ja vaihtelee makumaailmaltaan maasta ja tunnelmasta toiseen.

– Vaikka minulla on kova draivi päällä ja tavoite jatkaa näitä hommia vielä pitkään, tuntui siltä, että nyt on oikea aika pitää pienet bileet. Tavoitteena on katsoa uraa sekä taaksepäin että eteenpäin ja samalla juhlistaa kevään tuloa ja maailman avautumista sulkujen jälkeen, Sukula kertoo tiedotteessa.

Pitkään uraan mahtunut monenlaista

Sukula on ehtinyt uransa aikana työskennellä useissa eri huippuravintoloissa, toimia ravintoloitsijana, tehdä satoja tunteja tv-ohjelmia, voittaa erilaisia palkintoja ja tunnustuksia, julkaista kirjoja ja kehittää kunnianhimoisia ruokaan liittyviä innovaatioita. 

Sukulan kahdeksan ruokalajin menusta saa pulittaa 175 euroa ja se sisältää illallisen juomat. Lisätietoja ravintola Espan sivuilta.

– Matkan varrella on tullut koettua valtavasti kaikkea ja tavattua iso määrä mielenkiintoisia ihmisiä. Joukossa on rokkareita, taiteilijoita, valtion päämiehiä, päiväkotilaisia, rannikkojääkäreitä ja vuorineuvoksia. Mukaan on mahtunut nakkimukeja ja mustikkajäätelöllä täytettyjä mansikoita. Miljoonia kiloja ruokaa, jota on tarjoiltu joskus kahdelle hengelle, joskus kymmenelle tuhannelle. Elämässäni yksikään ilta ei ole ollut samanlainen. Se tulee olemaan pelin henki myös pop upissa, lupaa Sukula.

Sukula vastaa itse sekä ruoka- että juomamenun suunnittelusta ja on joka ilta paikalla, mutta tulee tekemään yhteistyötä useiden nuoren polven huippunimien kanssa.

– Jatkuva oppiminen on ollut elämässäni aina keskiössä. Tämä pop up ei tule olemaan poikkeus. Paikalleen pysähtynyttä muistelua tästä ei todellakaan tule. Tavoitteena on, että jokaisessa illassa on yllätyksiä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, Sukula nauraa.

– Koen, että elämäntehtäväni on intohimo mielihyvän tuottamiseen ihmisille. Pohjimmiltaan siitä tässäkin on kysymys. On mahtavaa saada tehdä tällainen hanke tänä aikana, tässä kaupungissa, sanoo Sukula lopuksi.

Kesäkuussa Jyrki Sukula tekee paluun Maikkarille, kun Suomalainen menestysresepti  -ruokainnovaatio-ohjelma nähdään MTV-palvelussa sekä MTV3-kanavalla.

13:00


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja