Koronapandemian runtelemalta ravintola-alalta kantautuu myös iloisia uutisia. Suomalaisille tuttu kokki Jyrki Sukula nimittäin avaa pop up -ravintolan Helsinkiin 40-vuotisen uransa kunniaksi.
Monessa liemessä keitetty, televisiostakin tuttu kokki Jyrki Sukula juhlistaa tänä vuonna 40-vuotista uraansa kokkina ja ruokakulttuurin kehittäjänä. Sen kunniaksi Sukula repäisee avaamalla Sukula 40 -nimisen pop up -ravintolan Helsinkiin. Ravintola avautuu Helsingin keskustaan ravintola Espan ylä- ja alakertaan aikavälille 12.5.-20.6.
Sukulan itsensä isännöimässä, mestarin koko uraan keskittyvässä ravintolassa tarjolla on joka ilta yksi kahdeksan ruokalajin menu juomineen. Menu koostuu Sukulan uran rakkaimmista annoksista päivitettynä tähän päivään ja vaihtelee makumaailmaltaan maasta ja tunnelmasta toiseen.
– Vaikka minulla on kova draivi päällä ja tavoite jatkaa näitä hommia vielä pitkään, tuntui siltä, että nyt on oikea aika pitää pienet bileet. Tavoitteena on katsoa uraa sekä taaksepäin että eteenpäin ja samalla juhlistaa kevään tuloa ja maailman avautumista sulkujen jälkeen, Sukula kertoo tiedotteessa.
Pitkään uraan mahtunut monenlaista
Sukula on ehtinyt uransa aikana työskennellä useissa eri huippuravintoloissa, toimia ravintoloitsijana, tehdä satoja tunteja tv-ohjelmia, voittaa erilaisia palkintoja ja tunnustuksia, julkaista kirjoja ja kehittää kunnianhimoisia ruokaan liittyviä innovaatioita.
Sukulan kahdeksan ruokalajin menusta saa pulittaa 175 euroa ja se sisältää illallisen juomat. Lisätietoja
