Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen Peruna-kirja valittiin vuoden kotimaiseksi keittokirjaksi. Keittokirja palautti perunan monen suomalaisen huulille.
Vuoden kotimainen keittokirja on Sanna Mansikkamäen Peruna (Readme.fi). Kunniamaininnan sai Elina Innasen Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit (Kosmos). Valinnat teki Ruokatoimittajat ry. Palkinnot luovutettiin Viini & Ruoka -messujen näytöskeittiössä torstaina 24.10.
Ruokatoimittajat ry edistää suomalaista ruokakulttuuria ja ottaa aktiivisesti kantaa alan kysymyksiin. Sen toimintaan kuuluu säännöllinen koulutus. Yhdistykseen kuuluu 52 ruokajournalismin ammattilaista, jotka työskentelevät sekä vakituisina että freelance-ruokatoimittajina eri tiedotusvälineistä.
Tunnustuksilla ruokatoimittajat haluavat palkita ansiokkaita ja kekseliäitä teoksia kuluneen vuoden ajalta ja nostaa esille keittokirjojen merkitystä.
– Olen valtavan iloinen tästä kunniasta. Peruna-kirja on ylistyslaulu tutulle ja rakkaalle, välillä väärin ymmärretylle perunalle. Se on myös kunnianosoitus ja kiitos perunanviljelijöille, jotka tekevät tinkimätöntä työtä pitääkseen elossa tärkeää elinkeinoa. Reseptien lisäksi halusin kertoa, mistä peruna tulee ja miksi meillä Suomessa viljellään maailman parhaimman makuista perunaa. Toivon, että kirja auttaa suomalaisia arvostamaan tätä rakkaudella viljeltyä mukulaa, Mansikkamäki sanoo.


