Saaristolaisleipä on joulupöydän kalaherkkujen varma makupari. Leivän voit leipoa jo hyvissä ajoin ennen joulua, sillä se vain paranee vanhetessaan.
Kuuluuko saaristolaisleipä sinunkin joulupöytääsi? Tämä perinteikäs leivonnainen tunnetaan myös nimellä Nauvon limppu. Saaristolaisleipä on tuttu näky erilaisista joulumyyjäisistä ja sitä nautitaan usein joulun kalapöydässä. Saaristoleivän suosio näkyy vuosittain myös MTV Uutisten Makuja-reseptipalvelussa.
Saaristoleivän leipominen itse on todella helppoa, sillä se vaatii käytännössä vain ainesten sekoittamisen.
Vinkki! Saaristolaisleipiä kannattaa leipoa kerralla useampi, niin osan voi antaa vaikka lahjaksi.
Nappaa ohje: Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu
Lue myös: Oliko joulupöydässäsi tänään "aitoa ja oikeaa joululimppua"? Tätä et ehkä tiennyt syömästäsi leivästä
Helppo saaristolaisleipä on joulupöydän hitti
Ruokatoimittaja ja kokki Satu Koivisto julkaisi muutama vuosi sitten blogissaan perinteisen saaristolaisleivän reseptin ja jakoi sen MTV Uutisillekin.
