Yksi leipä nousee suureen suosioon joulukuussa: "Yksinkertaisesti se paras"

Graavilohen maustaminen: Neljä helppoa ideaa 0:49 Graavilohen maustaminen: Neljä helppoa ideaa
KATSO MYÖS VIDEO: Neljä helppo tapaa maustaa graavilohi!

Saaristolaisleipä on joulupöydän kalaherkkujen varma makupari. Leivän voit leipoa jo hyvissä ajoin ennen joulua, sillä se vain paranee vanhetessaan. 

Kuuluuko saaristolaisleipä sinunkin joulupöytääsi? Tämä perinteikäs leivonnainen tunnetaan myös nimellä Nauvon limppu. Saaristolaisleipä on tuttu näky erilaisista joulumyyjäisistä ja sitä nautitaan usein joulun kalapöydässä. Saaristoleivän suosio näkyy vuosittain myös MTV Uutisten Makuja-reseptipalvelussa.

Saaristoleivän leipominen itse on todella helppoa, sillä se vaatii käytännössä vain ainesten sekoittamisen.

Vinkki! Saaristolaisleipiä kannattaa leipoa kerralla useampi, niin osan voi antaa vaikka lahjaksi.

Nappaa ohje: Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu 

Helppo saaristolaisleipä on joulupöydän hitti

Ruokatoimittaja ja kokki Satu Koivisto julkaisi muutama vuosi sitten blogissaan perinteisen saaristolaisleivän reseptin ja jakoi sen MTV Uutisillekin.

– Nakuttelin blogiin saaristolaisleivän ohjeen, joka on yksinkertaisesti se paras. Leivästä on tullut nyt yllättävä hitti. Olen saanut siitä paljon hyvää palautetta ja kiitoksia, Satu kertoi vuonna 2019 MTV Uutisille.

Hapanjuurileivontaan hurahtanut Satu leipoo saaristolaisleivän itse juureen, mutta leipä onnistuu hiivallakin. Sadun mukana saaristolaisleivässä olennaista maltainen maku ja oikeanlainen rakenne.

Voi leipoa hyvissä ajoin ennen joulua

Tärkeää on myös leipoa saaristolaisleipä hyvissä ajoin ennen h-hetkeä, jotta se tekeytyy kunnolla. Leipä vain paranee jääkaapissa odottaessaan. 

Leivät voi hyvin leipoa viikkoa, jopa kahta ennen joulua, kunhan ne kietoo hyvin esimerkiksi tuorekelmuun.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!