Kuuluuko sinun joulupöytääsi maltainen saaristolaisleipä? Siinä tapauksessa kannattaa ottaa testiin Sadun suosittu resepti.
Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi blogissaan perinteisen saaristolaisleivän reseptin. Saaristolaisleipä tunnetaan myös nimellä Nauvon limppu.
– Nakuttelin blogiin saaristolaisleivän ohjeen, joka on yksinkertaisesti se paras. Leivästä on tullut nyt yllättävä hitti. Olen saanut siitä paljon hyvää palautetta ja kiitoksia, Satu kertoo MTV:lle.
Leivo juureen tai käytä hiivaa
Itse tehty saaristolaisleipä on kuulunut Sadun perheen jouluun jo vuosien ajan. Resepti on peräisin Sadun ystävän anopilta. Hapanjuurileivontaan hurahtanut Satu kertoo leipovansa leivän itse juureen, mutta hyvä leipä syntyy hiivallakin.
"Nauvon limppu on sopeutuvaisuudessaan loistava, sillä se vain paranee jääkaapissa odottaessaan. Leivät voi hyvin leipoa viikkoa, jopa kahta ennen joulua, kunhan ne kietoo hyvin muoviin. Näin se ei kuivu tai ime sisäänsä jääkaapin hajuja. Ja kääntäen: leipä kannattaa leipoa pari päivää ennen syömistä, jotta sen maku tiivistyy ja leipä on helpompi leikata." – Satu Koivisto,
