Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sadun saaristolaisleipä on hitti ja helppo valmistaa: "Yksinkertaisesti se paras"

Sadun saaristolaisleipää.
Sadun saaristolaisleipää.Satu Koivisto
Julkaistu 20.12.2019 12:31

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kuuluuko sinun joulupöytääsi maltainen saaristolaisleipä? Siinä tapauksessa kannattaa ottaa testiin Sadun suosittu resepti.

Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi blogissaan perinteisen saaristolaisleivän reseptin. Saaristolaisleipä tunnetaan myös nimellä Nauvon limppu.

– Nakuttelin blogiin saaristolaisleivän ohjeen, joka on yksinkertaisesti se paras. Leivästä on tullut nyt yllättävä hitti. Olen saanut siitä paljon hyvää palautetta ja kiitoksia, Satu kertoo MTV:lle.

Leivo juureen tai käytä hiivaa

Itse tehty saaristolaisleipä on kuulunut Sadun perheen jouluun jo vuosien ajan. Resepti on peräisin Sadun ystävän anopilta. Hapanjuurileivontaan hurahtanut Satu kertoo leipovansa leivän itse juureen, mutta hyvä leipä syntyy hiivallakin. 

"Nauvon limppu on sopeutuvaisuudessaan loistava, sillä se vain paranee jääkaapissa odottaessaan. Leivät voi hyvin leipoa viikkoa, jopa kahta ennen joulua, kunhan ne kietoo hyvin muoviin. Näin se ei kuivu tai ime sisäänsä jääkaapin hajuja. Ja kääntäen: leipä kannattaa leipoa pari päivää ennen syömistä, jotta sen maku tiivistyy ja leipä on helpompi leikata."  – Satu Koivisto,

www.satukoivisto.fi

Saaristolaisleivän leipominen on helppoa, sillä ainekset vain sekoitetaan isossa astiassa, jonka jälkeen taikinan annetaan kohota leipävuoissa. Saaristoleipiä kannattaa leipoa kerralla useampi, niin osan voi antaa vaikka lahjaksi.

Mikä sitten tekee saaristolaisleivästä täydellisen? 

– Olennaista on se maltainen maku ja myös rakenne, joka niistä kaljamaltaista tulee. Niistä tulee kivaa pureskeltavaa leipään.

Tärkeää on myös leipoa saaristolaisleipä hyvissä ajoin ennen h-hetkeä.

– Tykkään syödä leivän niin, että se on asettunut pari päivää jääkaapissa. Tykkään, kun se tiivistyy, Satu sanoo.

Katso resepti: Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu

Maista saaristolaisleivän päällä esimerkiksi Teresa Välimäen mäti-punasipulivaahtoa. 

5:04Teresa Välimäen mäti-punasipulivaahto

Lisää aiheesta:

Vappu Pimiän suosikkileipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"Yksi leipä nousee suureen suosioon joulukuussa: "Yksinkertaisesti se paras"Sadun ohjeella valmistuu mielettömän hyvä saaristolaisleipä helposti: "Yksinkertaisesti se paras"Sadun saaristolaisleipä on helposti valmistuva jouluhitti: "Yksinkertaisesti se paras"Yksi leipä on nyt ylitse muiden Suomessakin: Rapea kuori, pehmeä sisus ja voittamaton maku – ja näin sen leipominen onnistuu sinultakin Hiivaton leipä, joka syntyy vaikka kiireiden keskellä – onko tässä seuraava leipätrendi?
RuokaJouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • 09:42
    Ruokahävikki

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • Eilen18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • Eilen17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • Eilen08:18
    Juusto

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?