Vuoden paras lounasravintola löytyy Vantaalta – äänestyksen voittaja tuttu TikTokista

Ravintola-ammattilainen kertoo karun faktan lounasbuffeteista 10:36 Ravintola-ammattilainen kertoo karun faktan lounasbuffeteista
KATSO MYÖS: Lounasbuffeteissa on yksi iso ongelma Suomessa – ravintola-ammattilainen kertoo karun faktan.

Suomalaiset valitsivat maan parhaat lounasravintolat vuodelle 2023 Edenredin järjestämässä äänestyksessä.

Työsuhde-etuja tarjoavan Edenredin vuosittaisessa äänestyksessä annettiin 76 419 ääntä maamme parhaasta lounasravintolasta, kerrotaan yrityksen tiedotteessa.

Yhteensä 6 494 eri ravintolaa sai ääniä, mutta suurimman potin keräsi vantaalainen Star Lunch. Viime vuonna parhaan lounasravintolan titteli meni Helsingin Kalasatamassa sijaitsevalle Satama Bar & Bistrolle.

Äänestyksen perusteella Suomen 10 parasta lounasravintolaa ovat Vantaalta, Puumalasta, Espoosta, Mikkelistä, Helsingistä, Ilomantsista, Kouvolasta, Lahdesta ja Salosta.

Äänestyksessä toiseksi sijoittunut Puumalan Poiju tekikin historiaa, sillä koskaan aikaisemmin mitalisijoille ei ole noustu yhtä pieneltä paikkakunnalta.

Voittaja on TikTokista tuttu

Vuoden 2023 Suomen parhaaksi lounasravintolaksi äänestetty Star Lunch saattaa olla osalle tuttu myös TikTokista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ruoka ratkaisee. Some ja markkinointi ovat tärkeitä, ne saavat ihmiset ravintolan ovesta sisään. Mutta jokaisena arkipäivänä on oltava vielä parempi lounas. Se ratkaisee, tulevatko ihmiset uudestaan, ravintoloitsija Kerem Bölük toteaa tiedotteessa. 

Bölük kertoo innostuneensa TikTokista tämän vuoden tammikuussa, jonka kautta ravintola on saanut myös uusia asiakkaita.

Hopeasija reilun kahdentuhannen asukkaan kuntaan

10 parasta lounasravintolaa vuonna 2023
1.    Star Lunch Ravintola, Vantaa
2.    Ravintola Puumalan Poiju, Puumala
3.    Restaurant Mezza, Espoo
4.    Rami Visulahti, Mikkeli
5.    Ravintola Factory Pitäjänmäki, Helsinki
6.    Pompier Albertinkatu, Helsinki
7.    Ravintola Parppeinpirtti, Ilomantsi
8.    JJ's BBQ, Salo
9.    Mimosan Aito, Kouvola
10.    Lounasravintola Mänty, Lahti

Etelä-Savossa sijaitsevassa Puumalan kunnassa on vain 2 119 asukasta, mutta Puumalan Poiju kipusi äänestyksessä silti hopeasijalle.

Ravintoloitsija Jesse Hietala uskoo osan äänistä tulleen mökkiläisiltä.

– Puumalassa on todella hyvä yhteishenki paikkakuntalaisten ja mökkiläisten kesken. Mökkiläiset ovat meille, tietenkin paikkakuntalaisten ohella, todella tärkeä asiakasryhmä. Mutta yllätys tämä menestys on. Tuntuu isolta kunnianosoitukselta, Hietala kiittelee tiedotteessa. 

Jesse Hietala pitää ravintolaa yhdessä kaksoisveljensä Jere Hietalan kanssa. 

Katso myös: "Kaikki on persaukisia ja maa menee ihan päin helvettiä" – Henri Alén kertoo ravintoloiden kimurantista tilanteesta

Ravintola-alan näkymät - onko kansalla varaa syödä ulkona? 10:19
Henri Alén tyrmäsi Huomenta Suomen haastattelussa yleisen harhaluulon ravintoloiden tuotoista ja kertoi alan yleisestä tilanteesta.

Lähde: Edenred

Juttua korjattu 27.9. klo 8.10: Kilpailun järjestäjä korjasi virheellistä listausta omassa tiedotteessaan, 10 parasta lounaslistaa päivitetty.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!