Tässä ovat Suomen parhaat lounasravintolat

satama_bar_bistro_habi_saini2 copy
Suomen paras lounasravintola 2022 löytyy Helsingin Kalasatamasta. Edenred/Satama Bar Bistro

Suomalaiset valitsivat jälleen maan parhaan lounasravintolan Edenderin järjestämässä äänestyksessä.

Tällä kertaa lähes 60 000 suomalaista äänesti Edenredin järjestämässä Suomen paras lounas -kilpailussa. Äänestäjämäärä melkein tuplaantui viime vuodesta. Äänestys järjestettiin avoimena verkkoäänestyksenä aikavälillä 1.9.–25.9.2022, kertoo Edenred tiedotteessaan.

10. Ravintola Parppeinpirtti, Ilomantsi

Viime vuonna voitto meni Saloon legendaariselle JJ's BBQ -ravintolalle, eikä kärkikymmenikössä näkynyt lainkaan helsinkiläisravintoloita. Tällä kertaa voitto kuitenkin tuli pääkaupunkiin, sillä Suomen parhaaksi lounasravintolaksi äänestettiin Kalasatamassa sijaitseva Satama Bar & Bistro. Toiseksi ylsi Factory Kalasatama TROOLI ja kolmanneksi kiri kouvolalainen ravintola Mimosan Aito.

Kilpailujärjestäjien mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta kisan nelivuotisessa historiassa, kun kärkikolmikkoon nousivat ravintolat pääkaupungista.

– Tänä vuonna sekä ykkös- että kakkossija meni Helsingin Kalasataman alueelle. Ravintolat sijaitsevat vajaan puolen kilometrin päässä toisistaan. Kolmanneksi sijoittunut kouvolalainen Mimosan Aito voitti vuonna 2020 ja oli kuudes viime vuonna. Kolmen kärjen ottivat siis haltuun ravintolat Uudeltamaalta ja Kymenlaaksosta, Edenredilta kerrotaan tiedotteessa.

Tiukaksi muodostuneessa kilpailussa ääniä sai 5 107 ravintolaa, jotka sijaitsevat yhteensä 444 eri paikkakunnalla.

Voittajaravintolassa pohjoisafrikkalaisia makuja

Voittajaravintola Satama Bar & Bistro tunnetaan pohjoisafrikkalaisesta keittiöstään. Ravintoloitsija Habi Saini uskookin värikkään ja kasvispainoitteisen lounaan erottuvan eduksi kilpailijoista. Ravintola oli ensimmäistä kertaa mukana kilpailussa ja kannusti asiakkaita äänestämään omissa somekanavissaan.

– Voitto on meille upea juttu. Iso kiitos niin Sataman keittiömestarille ja koko tiimille kuin kaikille äänestäjille. Sloganimme onkin ollut ‘Yhdessä ollaan enemmän’. Pian juhlitaan! Saini toteaa tiedotteessa.

Kouvolalainen ravintola Mimosan Aito voitti Suomen Paras Lounas -kilpailun vuonna 2020 ja sijoittui tänä vuonna kolmanneksi. Kisalla on ravintoloitsija Mimosa Koskipuron mukaan iso merkitys etenkin tunnettuuden kasvattamisessa.

– Moni tietää meidät kilpailun ansiosta ja vuoden 2020 voiton jälkeen saimme paljon uusia asiakkaita. Myös työnantajamielikuvaan kilpailulla oli positiivinen vaikutus. On ollut ilo löytää töihin ihmisiä, joilla on intohimo tähän tekemiseen, Koskipuro sanoo.

Kaupunkikohtaiset äänetystulokset löytyvät Edenredin sivuilta.

Katso myös video: Vitosen buffet löi ällikällä! Testasimme yhden Helsingin halvimmista lounaista

Vitosen buffet löi ällikällä! Testasimme yhden Helsingin halvimmista lounaista – tältä se näytti 1:08