Tässä on Suomen paras hampurilaisravintola 2023

Näin teet täydellisiä smash-burgereita – Burger Lovers -terassi avautui Rautatientorilla 3:03 Näin teet täydellisiä smash-burgereita – Burger Lovers -terassi avautui Rautatientorilla
KATSO MYÖS VIDEO: Näin teet täydellisiä smash-burgereita – Burger Lovers -festareilla kerrottiin vinkit vuonna 2021.

Suomen paras hampurilaisravintola on valittu. Voittajaksi yleisöäänestyksessä nousi tällä kertaa Kotkassa sijaitseva The Van.

Suomen paras hampurilaisravintola -äänestyksen top 10:

  1. The Van, Kotka (7,1 %)
  2. Grill Room, Hankasalmi (6,8 %)
  3. JJ’S BBQ, Salo (5,3 %)
  4. Boneless, useita ravintoloita, Helsinki (4,7 %)
  5. Friends & Brgrs, useita paikkakuntia (4,1 %)
  6. Naughty BRGR, useita paikkakuntia (3,2 %)
  7. Kauppuri 5, Oulu (3,0 %)
  8. Burger5, Kuopio (2,7 %)
  9. Bursalad, Hyvinkää (2,6 %)
  10. Box Cafe & Grill, Sipoo (2,4 %)

Koko lista: Burger Lovers

Hampurilaisiin erikoistunut Burger Lovers Finland -yhteisö sekä Foodora järjestivät yleisöäänestyksen Suomen parhaan hampurilaisravintolan löytämiseksi. Ääniä annettiin tänä vuonna yhteensä 22 300.

Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi äänestettiin Kotkan torilla toimiva The Van. Toiseksi sijoittui Grill Room Hankasalmelta ja kolmanneksi tuli viime vuoden äänestyksen voittanut salolainen JJ’S BBQ.

Työttömät ravintola-alan ammattilaiset perustivat burgerirekan

Burger Loversin mukaan Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi valittu The Van sai alkunsa keskellä koronapandemiaa vuonna 2020, kun neljä kotkalaista ravintola-alan ammattilaista joutui ravintolasulun myötä työttömiksi. Nelikko päätti hetken mielijohteesta osallistua ruokarekan huutokauppaan. 

Vaunukaupan voitettuaan Juuso Ollin, Vili Mäenpään, Vesa Sjöblomin ja Tuomo Koskisen piti nopeasti päättää, mitä vastahankitulla kärryllä voisi koronan keskellä tehdä. Huippuravintoloista kannuksensa ansainneet ystävykset päättivät keskittää osaamisensa ja taitonsa hampurilaisiin, joiden avulla elävöitettäisiin kotkalaista kaupunki- ja ravintolakulttuuria. 

The Van aloitti nimensä mukaisesti ruokavaununa Kotkan torilla. Suosion kasvaessa kotkalaisnelikko perusti ruokarekan rinnalle Kotkaan myös Street Food Factory -ravintolan.

"Ei mitään ylimääräistä, mutta jokaisen komponentin pitää olla laadukas"

Juuso Olli kertoo Burger Lovers Finlandin tiedotteessa The Vanin olevan erikoistunut prässättyihin smash burgereihin.

– Pidämme täytteet hyvin yksinkertaisena ilman pankkiholvissa säilytettäviä kastikereseptejä. Parhaiten meidät tunnetaan tuplajuustoburgerista, jossa on dijonnaise-kastiketta ja pikkelöityä punasipulia. Ei mitään ylimääräistä, mutta jokaisen komponentin pitää olla laadukas, Olli kertoo.

Koska The Vanin nelikon taustat  ovat huippuravintoloissa, keittiössä osataan arvostaa raaka-aineita ja ruokaa. Juuso Ollin mukaan burgeriin pätee samat säännöt kuin mihin tahansa hyvään annokseen: happojen, suolan ja sokerin tulee olla tasapainossa ja annosten komponenttien tukea toisiaan.

– Burgerin pitää myös aina olla käsin syötävissä. Koska puolet burgerista on sämpylää, myös sen on pakko olla laadukas. Kun nämä säännöt muistaa, onnistuu hyvä burger helposti myös kotikeittiössä.

Burgerifestarit jälleen Helsingissä

Jo perinteeksi muodostunut Burger Lovers -festivaali järjestetään Helsingin Rautatietorilla 14.–17. kesäkuuta.

Pohjoismaiden suurimmaksi kasvaneen hampurilaisfestivaalin ruokatarjonnasta vastaa tänä vuonna kymmenen suomalaista burgeriravintolaa sekä yksi ulkomaanvieras. Tarjolla on useita erityylisiä ja eri tekniikoilla valmistettuja hampurilaisia, savustamalla kypsytettyjä grilliherkkuja sekä vegaanisia ja kasvisvaihtoehtoja.

Kesän 2023 Burger Lovers -festivaalin ravintoloita ovat Box Cafe & Grill (Sipoo), Bang Bang BBQ (Helsinki), Burger5 (Kuopio), Shoku Burger (Vantaa), Grill Room (Hankasalmi), The Bro’s Burger (Helsinki), Linna Burgers & Coffee (Turku), Treffi Pub&Bistro (Helsinki), Friends & BRGRS, Boneless ja VLND (Tallinna).

Katso myös: JJ’s BBQ valittiin Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi 2022

Tältä näyttää Suomen parhaaksi kruunatussa hampurilaisravintolassa – JJ's BBQ on erikoistunut savustettuun lihaan 0:54
Omistaja Jari-Jukka paljastaa hyvän burgerin salaisuuden.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat