Perjantai-iltana 24.10. selvisivät ravintola-alan uudet Suomen mestarit.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut 2025 huipentuivat perjantaina 24.10. järjestetyn finaalin toiseen osaan Viini & Ruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.
Näytöskeittiössä ja -salissa mittaa toisistaan otti viimeisessä finaalivaiheessa yhteensä kuusi kokkia ja kolme tarjoilijaa.
Vuoden Kokiksi 2025 kruunattiin jännittävän finaalin jälkeen Piero Silvani (Bistro Ego). Kakkossijalle nousi Otto Hietamies (Lapland Hotels Bulevardi, Kulta kitchen) ja kolmannen sijan nappasi Miika Keskitalo (Ravintola Scolare)

Vuoden Tarjoilijan 2025 -kilpailun voiton nappasi Katrina Laitinen (BasBas Kulma). Kakkosijalle ylsi Emilia Salminen (Pöllöwaari) ja kolmannen sijan sai Leeni Hyvärinen (Freelancer).

Alan merkittävin kilpailu
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Kyseessä on alan merkittävin kilpailu, jonka tavoitteena on nostaa esiin kotimaista ravintolaosaamista ja kehittää suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria. Samalla lisätää alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.
Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. Vuosi 2025 onkin Vuoden Kokki -kilpailun 30-vuotisjuhlavuosi.

Vuoden Kokki 2025 -finalistit olivat: Piero Silvani (Bistro Ego), Tobias Malm (Restaurant HEJM), Zhao Wen (Gordon) Yam (Restaurant Grön), Otto Hietamies (Lapland Hotels Bulevardi, Kulta kitchen), Ville Neulanen (Ravintola Emo) ja Miika Keskitalo, (Ravintola Scolare).
Vuoden Tarjoilija 2025 -finalistit olivat: Leeni Hyvärinen (Freelancer), Kelvin Tse (Ravintola Vinkkeli), Sallamari Pietilä (Vintero), Katrina Laitinen (BasBas Kulma), Emilia Salminen (Ravintola Pöllöwaari) ja Alma Syrjänen (Bon Group).
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025 lauantaina 25.10. Huomenta Suomen vieraana klo 11.19 alkaen MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

