Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2016 -finalistit valittu – tässä he ovat!

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2016 semifinalistit
Kuvassa Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2016 -semifinalistit. Yheensä 20 semifinalistista finaaliin pääsi 10. Elo-Säätiö

Ruoanlaiton ja tarjoilun suomenmestaruuskilpailut mittelöidään tällä viikolla Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2016 -kilpailujen finalistit julkistettiin torstaina 17.3.

Vuoden Tarjoilija- ja Vuoden Kokki 2016 -kilpailujen finalistit on valittu. Ravintola-alan ammattitaitoa mittaavien kilpailujen semifinaali järjestettiin torstaina 17.3. Gastro-messujen yhteydessä ja kummassakin sarjassa kilpaili yhteensä kymmenen alan ammattilaista. Finaalikamppailu nähdään perjantaina 18.3. niin ikään messujen yhteydessä.

Tässä ovat Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -finalistit 2016

Ravintola-alan ammattilaisista sekä aiemmista kilpailun voittajista koostuva tuomaristo valitsi suoritusten perusteella finaaliin viisi parasta kokkia ja viisi parasta tarjoilijaa. Finaaliin pääsivät seuraavat kilpailijat:

Vuoden Tarjoilija 2016 -finalistit:

Vilhunen Satu-Paula, Ravintola Musta Lammas, Kuopio
Hakolahti Niina, Ravintola Palace, Helsinki
Lehtonen Taneli, Ravintola Muru, Helsinki
Pietarinen Matias, Ravintola Teatteri, Helsinki
Malmberg Ronny, Farang, Helsinki

Vuoden Kokki 2016 -finalistit

Riihimäki Anssi, Ravintola OLO, Helsinki
Boman Teemu, Ravintola Palace, Helsinki
Paalanen Simo, Ravintola OLO, Helsinki
Kostian Toni,  Grön, Helsinki
Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki

Semifinaalissa teemana metsä ja vesi

Kilpailujen semifinaalissa oli tänä vuonna teemana metsä ja vesi. Kilpailijat saivat suunnitella pääruoka-annoksensa sekä kattauksen teeman ympärille.

– Vuoden Kokki -kilpailulla on yli 20 vuoden historia ja sitä arvostetaan alalla. Uudistimme kilpailua tarkoituksenamme madaltaa osallistumiskynnystä ja antaa vapauksia annosten suunnittelussa. Instagram-kisan lisäksi uudistuksiin kuuluu se, että semifinaalissa ei tänä vuonna kilpailtu pakollisilla raaka-aineilla, vaan ennakkoon määritellyllä teemalla, kertoi Vuoden Kokki-kilpailun johtaja, Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola ennen semifinaaleita.

– Tänä vuonna jokainen 10 semifinalistia onnistui tosi hyvin. Pääruoka-annoksen teemat metsä ja vesi näkyivät annoksissa kaikilla erinomaisesti ja kilpailu oli hyvin tasainen. Kenenkään suorituksessa ei ollut virheitä tai epäonnistumisia, niinpä tämä kisa käytiin puhtaasti maun perusteella, kertoo Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Henry Tikkanen.

Vuoden Kokki 2016 ja Vuoden Tarjoilija 2016 kruunataan Tapahtumatalo Bankissa perjantaina 18.3. kello 19.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja