Mainos
Mainos

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -semifinalistit julkistettu – tiedossa kovatasoinen kilpailu

Vuoden Tarjoilija- ja Vuoden Kokki 2016 -kilpailujen semifinalistit on nyt valittu.

Vuoden Tarjoilija- ja Vuoden Kokki 2016 -kilpailujen 10 semifinalistia on valittu. Ravintola-alan ammattitaitoa mittaavat kilpailut järjestetään Gastro-messujen yhteydessä 17.–18.3.2016.

Vuoden tarjoilija 2016 -semifinalistit:

Sipilä Noora, Ravintola Kaskis, Turku
Vilhunen Satu-Paula, Ravintola Musta Lammas, Kuopio
Lötjönen Joni, Boulevard Social, Helsinki
Laaksonen Sohvi, August von Trappe, Tampere
Hakolahti Niina, Ravintola Palace, Helsinki
Wetterstrand Sara, Masu Asian Bistro, Tampere
Lehtonen Taneli, Ravintola Muru, Helsinki
Holmström Christina, Boulevard Social, Helsinki
Pietarinen Matias, Ravintola Teatteri, Helsinki
Malmberg Ronny, Farang, Helsinki

Vuoden kokki 2016 -semifinalistit

Pietarinen Simo, Son of a Punch, Helsinki
Riihimäki Anssi, Ravintola Olo, Helsinki
Tähti Miiro, Salutorget, Helsinki
Frostell Benjamin, Krog Roba/Hotelli Lilla Roberts, Helsinki
Reen Jaana, Ravintola Palace, Helsinki
Boman Teemu, Ravintola Palace, Helsinki
Paalanen Simo, Ravintola OLO, Helsinki
Blomqvist Janne, Krog Roba/Hotelli Lilla Roberts, Helsinki
Kostian Toni,  Grön, Helsinki
Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki 

– Elämme suomalaisen ravintola-alan ja ruokakulttuurin kultakautta, mikä näkyy myös kisakandidaattiemme osaamistasossa. Tarjoilijakandidaattien ote näyttää, että palvelukulttuurimme on kansainvälisellä tasolla. Vuoden Kokki-kilpailun huippuammattilaisten loihtimissa annoksissa näkyy usein ruoan tulevat trendit, kilpailuja järjestävän ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki toteaa.

Suomen ravintola-alan ammattitaito on erittäin korkea

Sali- ja keittiötyöskentelyn huippuosaamisesta kisataan Gastro-messuilla. Kilpailuun hakeneiden ammattilaisten karsintatehtävien taso osoitti jälleen, että Suomen ravintola-alan ammattitaito on erittäin korkea.

Vuoden Kokki -kandidaatit valmistavat semifinaalissa tuomareiden arvioitavaksi pääruoka-annokset, joiden teemana on vesi ja metsä. Vuoden Tarjoilija 2016 -kilpailussa arvioidaan mm. asiakaspalvelukokemusta ja viinien valintaa, ja tarjoilijat suorittavat kattaus-, olut- sekä kahvitehtävän. Kilpailussa korostuu se, että ravintolaelämys on aina kokin ja tarjoilijan yhteistyön tulos. Tuomarit valitsevat kummankin kisan 10 semifinalistista viisi finaaliin.

Ammattilaisista ja aiemmista voittajista kootut raadit valitsivat 9 semifinalistia nimettöminä arvioitujen ennakkotehtävien perusteella. Lisäksi yksi kilpailija on päässyt suoraan karsintoihin Instagramissa järjestetyn villi kortti -haasteen voittajana.

– Vuoden Kokki -kilpailulla on yli 20 vuoden historia ja sitä arvostetaan alalla. Uudistimme kilpailua tarkoituksenamme madaltaa osallistumiskynnystä ja antaa vapauksia annosten suunnittelussa. Instagram-kisan lisäksi uudistuksiin kuuluu se, että semifinaalissa ei tänä vuonna kilpailla pakollisilla raaka-aineilla, vaan ennakkoon määritellyllä teemalla. Uskomme, että uudistukset ovat olleet hyvin onnistuneita, koska me saimme tänä vuonna runsaasti hakemuksia, kertoo Vuoden Kokki-kilpailun johtaja, Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola.

Vuoden Tarjoilija 2016 -kilpailun johtaja on Jarkko Myllymäki ja päätuomari Janne Marin. Vuoden Kokki 2016 -kilpailun johtaja on Heikki Liekola ja päätuomarina toimii Henry Tikkanen. Kilpailun juontavat Sikke Sumari sekä Samuil Angelov ja kilpailun virallinen suojelija on Jaana Husu-Kallio.

Lähde: ELO-säätiö

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja