8:20

Viisi vaivatonta konstia, jotka muuttavat elämäsi hetkessä terveellisemmäksi – ja auttavat laihtumaan kuin huomaamatta

Videolla keskustellaan yleisistä ruokaan liittyvistä uskomuksista.

Terveellistä elämää tavoittelevan kannattaa lähteä liikkeelle pienin askelin. Seuraavilla ruokavalioon liittyvillä muutoksilla voi olla elämääsi yllättävän suuri vaikutus. 

Yleensä alku on projektissa kuin projektissa se haastavin osuus. Kun alkuun on päästy, onnistumiset ja näkyvät muutokset alkavat motivoida eteenpäin. Terveellistä elämää tavoittelevan ei tästä syystä kannatakaan laittaa koko elämäänsä kerralla uuteen uskoon, vaan aloittaa pienin askelin.

Seuraavaan listaukseen on koottu kahdeksan helposti toteutettavaa vinkkiä, jotka siivittävät sinut kuin huomaamatta kohti terveellistä elämää.

1. Juo enemmän vettä

Veden juominen on todella yksinkertainen ja edullinen, mutta varsin tehokas vinkki. Veden juomisesta on elimistölle lukemattomia hyötyjä, mutta kevyempää elämää tavoitteleva ilahtuu taatusti tiedosta, jonka mukaan riittävällä veden juomisella on merkittävä rooli painonhallinnan kannalta.

Sen lisäksi, että vesi täyttää vatsaa ja auttaa hillitsemään ruokahimoja, sen juominen antaa energiaa liikuntaa ja päivän askareisiin. 

2. Valmista ateriasi itse

Itse tekemällä tiedät taatusti mitä suuhusi pistät, mutta tällä tavalla on olemassa myös muita positiivisia vaikutuksia. Ravitsevan ja monipuolisen aterian lisäksi kokkaamisesta on hyötyä myös mielelle, sillä se voi olla varsin rentouttavaa ja hauskaa puuhaa.

Itse valmistettavien ruokien ei tarvitse olla monimutkaisia, vaan hyvin yksinkertaisista ainesosista on mahdollista luoda herkullisia aterioita. Myös lompakkosi kiittää.

3. Valmistele ruokia etukäteen

Vapaapäivät kannattaa käyttää hyödyksi ja valmistella jääkaappiin tai pakastimeen ruokia, joita on helppo lämmittää kiireisen työpäivän päätteeksi tai napata lounasevääksi. Näin ollen sinulla on aina saatavilla terveellisiä ruokia ja vältyt kiusaukselta tilata noutopizzaa.

Arkiruokailun helpottamiseksi voit myös pilkkoa jääkaappiin etukäteen joukon kasviksia ja hedelmiä, jotka voivat lisätä kasvistesi käyttöä kummasti. Valmiiksi pilkotut smoothiehedelmät tuovat puolestaan helpotusta kiireisiin aamuihisi.

4. Napostele fiksusti

Terveellistä elämää tavoittelevan ei tarvitse luopua välipaloista ja naposteltavista kokonaan, vaan ainoastaan kiinnittää huomiota siihen, mitä suuhunsa oikein pistää.

Kaapin perältä löytyvät suklaapatukat ja sipsipussit kannattaa vaihtaa maustamattomiin pähkinöihin, hedelmiin ja itse tehtyihin myslipatukoihin. Kun terveellisiä välipaloja on aina saatavilla, et edes huomaa kaipaavasi epäterveellisiä herkkuja.  

5. Lisää kasviksia

Kasvisten lisääminen on yksi askel kohti terveellisempää elämää. Kasviksia voi lisätä lähes mihin tahansa ruokiin aina kastikkeista smoothieisiin. Kokeile esimerkiksi kukkakaalipizzaa tai puhdistavaa vihersmoothieta.

Lähde: Foodbeast

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja