Kukkakaalipizza

14.9.2015. Tässä reseptissä pizzapohja syntyy gluteenittomasti kukkakaalista.

Pizzapohja

  • 5 dl kukkakaalia raastettuna
  • 1 iso kananmuna, kevyesti vatkattuna
  • 3 dl silputtua mozzarellaa
  • 2 rkl raastettua parmesania
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Täytteet

  • n. 0,5-1 dl tomaattikastiketta
  • 2,5 dl kirsikkatomaatteja, puolitettuina
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 1/4 tl chilihiutaletta
  • Tuoreita basilikan lehtiä

Valmistusohje

1. Levitä leivinpaperi reunalliselle pellille ja esilämmitä uuni 225 asteeseen.

2. Raasta kukkakaali ja laita raaste isoon, mikronkestävään kulhoon. Kypsennä kukkakaaliraastetta mikrossa 7-8 minuuttia, tai kunnes se on pehmeää. Anna raasteen jäähtyä.

3. Sekoita jäähtyneen raasteen joukkoon kananmuna, noin 2 dl mozzarellaa, parmesanjuusto, suola ja pippuri. Kauli tai taputtele taikina levyksi pellille. Voitele pohja oliiviöljyllä ja paista uunissa 10-15 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsynyt kauniin väriseksi.

4. Laita pizzan päälle täytteet: tomaattikastike, loput mozzarellasta, tomaatit, valkosipuli sekä chilihiutaleet. Paista pizzaa vielä uunissa noin 10 minuuttia. Viimeistele pizza vielä tuoreella basilikalla ja nauti.

Resepti: Popsugar

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!