Viipaloitu leipä tuli markkinoille 90 vuotta sitten – virallinen juhlapäivä suunnitteilla

viipaloitu leipä, paahtoleipä, leipä
Viipaloitu leipä tuli markknoille ensimmäisen kerran tasan 90 vuotta sitten. Shutterstock

Viipaloitu leipä tuli ensimmäistä kertaa markkinoille 90 vuotta sitten, ja nyt tätä päivää halutaan juhlistaa asiaan kuuluvin juhlallisuuksin. 

Yhdysvaltalaisen Missourin osavaltion lainsäätäjät harkitsevat, pitäisikö viipaloidulle leivälle antaa oma virallinen juhlapäivänsä.

Vireillä olevassa lakiesityksessä viipaloidun leivän juhlapäiväksi esitetään heinäkuun seitsemättä päivää. Päivämäärä ei ole täysin tuulesta temmattu, sillä ensimmäinen kaupallinen viipaloitu leipä tuli myyntiin Pohjois-Missourilaisessa Chillicothen kaupungissa 7. heinäkuuta vuonna 1928.

Eli tänä vuonna viipaloitu leipä täyttää tasan 90 vuotta. 

Juhlapäivää perustellaan matkailun edistämisellä

Ehdotusta tukevien tahojen mukaan leipäpäivä olisi omiaan edistämään matkailua kyseisessä osavaltiossa. Leipä on selvästi tärkeä osa osavaltion perinteitä, sillä siellä järjestetään vuosittain Sliced Bread Jam Bluegrass -festivaalit, joihin viipaloitu leipä kuuluu olennaisena osana. 

Lopullinen äänestys asiasta järjestetään parlamentissa ensi viikolla. Jos äänestys menee läpi, se toimitetaan parlamentista edelleen senaatin käsiteltäväksi.

Nähtäväksi jää, pääsemmekö nauttimaan jo tänä kesänä viipaloidun leivän juhlapäivästä.  

Lähde: Fox2Now

***

Näin leipä syntyy leipurin käsissä 1:20

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.