Eläkeläispariskunta haastoi Texasin osavaltion oikeuteen – syynä suolakurkkuja koskeva poikkeusääntö

Tulevaisuuden uutiset: Muuttuvat ruokailutottumukset 13:00 Tulevaisuuden uutiset: Muuttuvat ruokailutottumukset

Eläkkeellä oleva pariskunta on haastanut Texasin osavaltion terveyspalveluyksikön oikeuteen pikkelöityihin tuotteisiin liittyvän säännön vuoksi. 

Huomenta Suomessa keskusteltiin, millaisia ruokia tulevaisuudessa syödään. Katso Henri Alénin haastattelu videolta.

Kaikki sai alkunsa, kun eläkeläiset Anita ja Jim McHaney halusivat laajentaa paikallisilla markkinoilla tapahtuvaa vihannesmyyntiä uusiin tuotteisiin, kuten pikkelöityihin juureksiin. 

Pian he kuitenkin ymmärsivät, että valtion määräysten vuoksi he eivät voineet toteuttaa suunnitelmiaan. Valtion säädösten mukaan ihmiset saavat kaupitella kotona valmistamistaan tuotteista ainoastaan leipää, hilloa, mausteita ja suolakurkkuja – mutta ei mitään muita säilöttyjä vihanneksia.

Valitettavasti kurkut kuuluivat juuri niiden vihannesten joukkoon, jotka eivät pariskunnan kotipihalle menestyneet. 

Oikeusjutusta hyötyä kaikille maanviljeilöille

Säädösten mukaan pikkelöityjä vihanneksia saa myydä ainoastaan henkilö, jolla on lisenssi elintarvikkeiden valmistamiseen. Lisenssin hakeminen taas on rahaa ja aikaa vievä prosessi. Jos henkilö jää kiinni kyseisten tuotteiden luvattomasta myynnistä, seurauksena voi olla kymmenien tuhansien dollareiden sakko.

Tämä hullulta kuulostava sääntö otettiin käyttöön Texasissa vuonna 2009 yhdeksän ihmisen menehdyttyä salmonellaan.

Nyt McHaneyn parikunta on haastanut terveyspalvelupäällikön oikeuteen muuttaakseen lainsäädäntöä inhimillisemmäksi maanviljelijöitä kohtaan. Pariskunta toivoo, että jatkossa viljelijät voisivat myydä haluamiaan vihanneksia ilman lisenssiä.

Lähde: FoxNews, Fox7

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!