Kouvolassa sijaitseva ravintola Pyöreä Torppa tarjoaa 60. juhlavuotensa kunniaksi ilmaista lohileipää asiakkaille. 60-metrisen leivän valmistaminen vaatii muun muassa 50 kiloa lohta ja 45 kiloa sitruunaa.
Pyöreä Torppa -ravintolan nykyinen omistaja Bekim Canhasi kertoo MTV Uuutisille jatkavansa kouvolalaisen ravintolan perinnettä. Ravintola tarjoaa asiakkaille pyöreiden vuosien kunniaksi 60-metristä lohileipää ilmaiseksi.
Pyöreän Torpan lohileipä on ollut suurhitti ympäri Suomea. Jaakko Leskinen toi leivän taloon vuonna 1978 lähtien. Entiset omistajat Kimmo ja Virpi Leskinen leipoivat ensimmäisen 40-metrisen jättiläisleivän vuonna 1999, ja siitä asti on juhlistettu vuosia jättimäisellä lohileivällä.
”Lohta pitää olla reilusti leivässä”
60-metrisen lohileivän valmistamiseen menee noin 8 tuntia, ja sitä on valmistamassa viisi työntekijää. Bekimin mukaan lohta menee noin 50–60 kiloa ja leipää kuluu monta metriä. Lisäksi sitruunaa menee 45 kiloa ja tilliä noin 45 nippua.
– Lohi tulee meille Partion Kala -yritykseltä Kotkasta. Soitin heille jo pari viikkoa sitten, että nyt on vähän isompi tilaus edessä, kertoo Bekim.

