Kannattaako "konepesun kestäviä" paistinpannuja oikeasti pestä astianpesukoneessa?

Saako paistinpannua pestä astianpesukoneessa? Asiantuntija vastaa 0:55 Saako paistinpannua pestä astianpesukoneessa? Asiantuntija vastaa
KATSO MYÖS: Saako paistinpannua pestä astianpesukoneessa? Asiantuntija vastaa.

Kestävätkö kauppojen paistinpannut oikeasti konepesun? 

Lähtökohtaisesti jo yläasteen kotitaloustunneilla opetetaan, että paistinpannun pitkäikäisyyden kannalta se kannattaisi aina pestä käsin.

Välillä kuitenkin laiskottaa ja hyvin likainen paistinpannu tekee yksinkertaisesti mieli vain lykätä astianpesukoneeseen muiden likaisten tiskien kanssa.

Markkinoilta löytyykin myös ilmoitetusti konepesun kestäviä pannuja, mutta miksi nekin silti suositellaan pesemään käsin?

Tärkeä valintakriteeri monelle

Fiskarsin ruoanlaittokategorian tuotepäällikkö Emmi Härus kertoo MTV Uutisille sähköpostitse, että monelle asiakkaalle on tärkeää pannua tai kattilaa valittaessa, voiko tuotteen pestä astianpesukoneessa.

– Vaikkakin keitto- ja paistoastiat soveltuvat astianpesukoneeseen, pesemällä tuotteet käsin (erityisesti pinnoitetut paistinpannut ja kattilat), voi pidentää tuotteiden käyttöikää, Härus sanoo.

Häruksen mukaan pannu tai kattila olisi hyvä pestä heti ruoanvalmistuksen jälkeen, mutta kuitenkin niin että antaa astian jäähtyä ja välttää suuria lämpötilavaihteluja ennen pesun aloittamista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.