Kannattaako "konepesun kestäviä" paistinpannuja oikeasti pestä astianpesukoneessa?

Saako paistinpannua pestä astianpesukoneessa? Asiantuntija vastaa 0:55 Saako paistinpannua pestä astianpesukoneessa? Asiantuntija vastaa
KATSO MYÖS: Saako paistinpannua pestä astianpesukoneessa? Asiantuntija vastaa.

Kestävätkö kauppojen paistinpannut oikeasti konepesun? 

Lähtökohtaisesti jo yläasteen kotitaloustunneilla opetetaan, että paistinpannun pitkäikäisyyden kannalta se kannattaisi aina pestä käsin.

Välillä kuitenkin laiskottaa ja hyvin likainen paistinpannu tekee yksinkertaisesti mieli vain lykätä astianpesukoneeseen muiden likaisten tiskien kanssa.

Markkinoilta löytyykin myös ilmoitetusti konepesun kestäviä pannuja, mutta miksi nekin silti suositellaan pesemään käsin?

Tärkeä valintakriteeri monelle

Fiskarsin ruoanlaittokategorian tuotepäällikkö Emmi Härus kertoo MTV Uutisille sähköpostitse, että monelle asiakkaalle on tärkeää pannua tai kattilaa valittaessa, voiko tuotteen pestä astianpesukoneessa.

– Vaikkakin keitto- ja paistoastiat soveltuvat astianpesukoneeseen, pesemällä tuotteet käsin (erityisesti pinnoitetut paistinpannut ja kattilat), voi pidentää tuotteiden käyttöikää, Härus sanoo.

Häruksen mukaan pannu tai kattila olisi hyvä pestä heti ruoanvalmistuksen jälkeen, mutta kuitenkin niin että antaa astian jäähtyä ja välttää suuria lämpötilavaihteluja ennen pesun aloittamista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!