Jos Helsingin pelastuslaitos antaa sinulle kokkausvinkkejä, tiedät jotain menneen kunnolla mönkään – Soilin hiiltynyt eväs keräsi hillittömiä somekommentteja

Katso, miten rasvapaloa ei tule koskaan sammuttaa 0:39
KATSO MYÖS: Rasvapalon sammuttaminen vedellä on todella paha virhe. Osaatko toimia oikein, jos keittiössä syttyy rasvapalo?

Yksinkertainenkin ruoanlaitto voi mennä helposti pieleen, jos ruoan unohtaa uuniin.

Harvalla kotikokilla kokkailut sujuvat aina ihan niin kuin on visioinut. On olemassa kuitenkin melko takuuvarmoja ruokia, joita on hankala mokata – paitsi tietenkin, jos unohtaa kyseisen ruoan uuniin neljäksi tunniksi.

Soili Laakso aloitti viraalihitiksi paisuneen Twitter-ketjun kuvalla hyvin palaneesta paninista saatetekstillä "Jos haluatte reseptin, niin 4 tuntia ja 250 astetta".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Twiitti keräsi nopeasti "samanhenkisiä" reseptejä sekä neuvon myös Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta:

– Pelastuslaitos suosittelee vahvasti 10 minuuttia ja 200 astetta.

Ketjussa ihasteltiin muun muassa palaneen paninin yhdennäköisyyttä Alienin kanssa sekä pohdittiin, onkohan panini varmasti "keskeltä lämmin" ja tiedusteltiin "millä maustoit". 

"Paninia pahemmaksi on vaikea laittaa"

Laakso kertoo MTV Uutisille, että heillä on usein tapana laittaa työpäivän jälkeen panini suoraan pakkasesta kylmään uuniin ja uuni täysille.

– Kun uuni on valmis, niin on myös panini. Tällä kertaa vain unohtui sinne, Laakso kertoo.

Laakso keskittyi itse muihin kotitöihin, puoliso katseli sohvalla televisiota ja lapset olivat pihalla leikkimässä. Tuntien päästä iltakahdeksan aikaan naapuri soitti ovikelloa ja kysyi, onkohan uunissa jotain, kun liesituulettimen hormista nousee savua.

– Kyllä se panini sieltä uunista löytyi savun keskeltä ja saatiin turvallisesti ulos nostettua, mutta naurusta ei meinannut tulla loppua.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Laakso kertoo, että palohälytin vinkaisi vasta silloin, kun luukku avattiin ja savupilvi pöllähti asuntoon. Tehokas liesituuletin oli vetänyt pihalle ne käryt, mitä uunista oli paiston aikana paennut. 

– Siitä tuli kivikova kekäle, jonka pinnalta karisi tuhkaa ja sisältä löytyi kaksi kananpalaksi tunnistettavaa palikkaa. Lapset opettelevat kotona laittamaan ruokaa niin heitäkin voi hyvin kannustaa, että paninia pahemmaksi on vaikea laittaa, jos vain kokki malttaa pysyä keittiössä ja tarkkailee uunia, kun siellä jotain on paistumassa, Laakso toteaa.

Tässä tapauksessa ei onneksi päässyt siis käymään pahemmin ja Laakson mukaan jopa uuni voi hyvin.

Katso myös: Nerokasta! Näin paistat kaksi pakastepizzaa samaan aikaan uunipellillä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat