Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon paistinpannuista: "Sellaista ei ole olemassakaan"

Henri Alén kertoo uutuukirjassaan, millainen on hyvä paistinpannu. Kuvituskuva.
Henri Alén kertoo uutuukirjassaan, millainen on hyvä paistinpannu. Kuvituskuva. Shutterstock
Julkaistu 02.10.2019 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kuinka monta paistinpannua kotikokki tarvitsee? Millainen on hyvä paistinpannu? Kokki Henri Alén kertoo tiukkoja paistinpannufaktoja tuoreessa keittokirjassaan. 

Televisiosta tuttu kokki Henri Alén paljastaa tuoreessa Arkiruokaa ja makumuistoja -keittokirjassaan (Readme 2019) lempireseptiensä taustat ja salat. 

Henri Alén arkiruokaa ja makumuistojaReadme

" Vaikka olen ollut kokkina yli 20 vuotta, on minullakin haaste. Arkiruoka. Lasittunut katse työpäivän jälkeen, ostoskori kädessä, huutava nälkä. Tilanteesta on luovuus ja ruoanlaiton ilo kaukana. Aloin miettiä, miten voisin värittää arjen harmautta kotikeittiössä ja tuoda sinne iloa ja makua – makua, joka olisi saatavilla helpoista aineksista kukkaroa kurittamatta. Siitä syntyi tämä kirja." 

Henri Alén, Arkiruokaa ja makumuistoja (Readme 2019)

Alén antaa kirjassa myös hyödyllisiä kokkausvinkkejä kotikokeille. Keittiömestari muistuttaa, että kotiin ei tarvitse hankkia kymmeniä pannuja tai kattiloita saadakseen aikaiseksi hyvää ruokaa. 

– Kenenkään ei myöskään tarvitse pitää sitkeästi kiinni vanhoista, vääntyneistä pannuista tai ohutpohjaisista kattiloista, joilla puuro palaa aina pohjaan. Yhdellä hyvällä pannulla ja muutamalla kunnon kattilalla pärjää jo oikein hyvin, Alén kertoo kirjassaan.

Alén neuvoo panostamaan laatuun ja pitämään hyvää huolta erityisesti pannuista. Ne pitäisi pestä heti käytön jälkeen ja muistaa välillä puhdistaa myös ulkopuolelta. Ajan saatossa niiden ulkopintoihin tarttuu rasvaa, joka jokaisen lämmityksen yhteydessä palaa pintaan entistä sitkeämmin kiinni. 

Pinnoitettu pannu ei kestä vuosia

Alén myös tyrmää yleisen uskomuksen, jonka mukaan laadukas pinnoitettu pannu kestää vuosikausia. 

– Muista myös, että sellaista pinnoitettua pannua, joka kestäisi ikuisuuden, ei ole olemassakaan. Hyväksy siis se fakta, että jos haluat pannusi tarttumattomalla pinnalla, joudut hankkimaan uuden aina parin vuoden välein. 

Pannujen kahvat ovat sen sijaan Alénin mukaan makuasia. Itse hän ei hanki muovikahvaista pannua, koska siihen tarttuu rasva helpommin ja muovi hapertuu lämmöstä. Muovikahvaista pannua ei voi laittaa uuniin.

Lähde: Henri Alén, Arkiruokaa ja makumuistoja (Readme 2019)

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Löytyykö sinulta tämä keittiöväline? Ruokatoimittaja ylistää: "Yksi hyödyllisimmistä ja monipuolisimmista"Löytyykö sinulta jo tällainen leikkuulauta? Kari Aihinen: "Hyvät naiset ja herrat, ostakaa kotiinne..."Nämä keittiövälineet kannattaa vaihtaa uusiin mahdollisimman pian: "Voivat olla terveysriski"Henri Alén ylistää Raija-tädin helppoa kanaruokaa: "Ihanan mureaa ja suussa sulavaa – nopeaa, kohtuuhintaista ja ennen kaikkea täyttävää"Henri Alén listaa kolme tärkeintä sääntöä arkiruokailuun: Sorrutko sinäkin suomalaisten yleiseen maustekaappimokaan?Henri Alén paljastaa, miksi kasvikset maistuvat ravintolassa niin hyvältä – yksi kikka sen tekee: "Uskomattoman hyviä!"
RuokaHenri AlénMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!

  • Eilen17:45
    Jouluruoka

    Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!

  • to20:48
    Italia

    Väärennetty carbonara sai Italian raivon valtaan – ministeri vaatii EU:lta välitöntä tutkintaa

  • to19:09
    Arkiruoka

    Helppo vaihtoehto kreikkalaiselle salaatille – Tiina ylistää: "Täydellisen raikas"

  • to16:40
    Oulu

    Haukiputaalaisen päiväkodin ruoassa ollut möykky osoittautuikin peltomyyräksi