Varo! 7 lihottavaa mokaa, joihin saatat sortua päivällisellä

pasta
Shutterstock

Jos tavoitteesi on pudottaa painoa, älä tee iltaisin kiloja kartuttavia virheitä.

Mitä tulee painonpudotukseen tai -nousuun, jokaisella aterialla on merkitystä. Päivällinen on kuitenkin aterioista se, jolloin useimmiten tulee sorruttua herkutteluun. Ovatko seuraavat seitsemän tapaa sinulle tyypillisiä, kun nautit päivällistä?

1. Päivällinen on päivän suurin ateriasi

Elimistösi on vaikea sulattaa suurta määrää ruokaa kerralla ja ylimääräinen ruoka muuttuu rasvaksi.

2. Syöt juuri ennen nukkumaanmenoa

Jos syöt juuri ennen vällyjen väliin hyppäämistä, saattaa sinun olla vaikea saada unen päästä kiinni. Aineenvaihduntasi ja verensokerin säätelyn kannalta uni on kuitenkin tärkeää, joten aikaista päivällistäsi parilla tunnilla.

3. Kofeiinin nauttiminen

Limun ja kahvin nauttiminen päivällisen jälkeen tekee myös hallaa unillesi. Sitä vastoin pitkin päivää tapahtuva kahvin lipittäminen saattaa olla jopa avuksi painonpudotukselle.

4. Lautasesi tulvii hiilihydraatteja

Jos olet juoksemassa maratonin seuraavana päivänä, voit vapaasti tankata pastalla, perunoilla ja leivällä. Muussa tapauksessa kannattaa varoa: ylisuuret hiilariannokset saavat verensokerisi sekaisin ja painosi nousemaan. Jos verensokerisi kokee äkkirysäyksen ennen nukkumaanmenoa, saatat huomata kaivelevasi keittiönkaappeja keskiyöllä naposteltavan toivossa.

5. Katsot televisiota

Kun syöt, keskity siihen. Älä päästä ajatuksiasi lipsumaan pois tv-sarjan juonenkäänteisiin ruokaillessasi. Se on varma tapa pilata ruoasta saamasi nautinto ja kylläisyydentunne. Havahdut vain yhtäkkiä siihen, että lautasesi onkin jo tyhjä.

6. Laitat ruoan liian anteliaasti tarjolle

Jos katat ruoan pöytään suuriin kulhoihin, joista lusikoit lautasellesi annoksia ylisuurella kauhalla, et voi luulla välttyväsi ylensyömiseltä. 

7. Käytät liikaa alkoholia

Lasillinen viiniä on eri asia kuin koko viinipullon tyhjentäminen. Alkoholi saattaa sitä paitsi sekoittaa kylläisyyshormonisi ja johtaa ylensyömiseen.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.