Grillimakkaran haastaja! Suomalaisilla on uusi grillilihasuosikki

grilli grillaus
Suomalaiset ovat innostuneet broilerin grillaamisesta. Kuvituskuva. Shutterstock

Grillaaminen on Suomessa valtavan suosittua erityisesti kesäisin. Grilliin sujahtaa enenevissä määrin muutakin kuin perinteistä grillimakkaraa.

Kesän grillikausi on Suomessa jouluakin suurempi ruokasesonki. Atrian mukaan erilaista grillausruokaa myydään noin 170 miljoonalla eurolla kesässä. Tämä tarkoittaa noin 42 euron edestä grilliruokaa yhtä aikuista suomalaista kohden.

Määrät selviävät NielsenIQ-tietokannasta, jossa 5000 suomalaista taloutta skannaa ostoksensa.

Grillimakkara on säilyttänyt suurimman asemansa grilliherkkujen suosikkina vuodesta toiseen. Kesäisin grillimakkaroita myydään noin 40 miljoona euron ja 6,2 miljoonan kilon edestä. Tämä tarkoittaa noin 1,5 kiloa grillimakkaraa aikuista suomalaista kohti.

Kanafileet haastavat grillimakkaran

Grillimakkaran rinnalle on noussut kuitenkin yksi selkeä haastaja: Atrian mukaan kanafileet lähestyvät makkaroiden suosiota. Niitä myydään 36 miljoonan euron ja 3,1 miljoonan kilon edestä.

Broilerin suosio suomalaisten lautasilla on muutenki kasvanut viime vuosien aikana. Kuten syksyllä 2023 kerroimme, Suomessa on nyt todellinen kanabuumi, mikä näkyy tilastoissa sekä ruokailmiöissä.

Jos haluat varmasti mehevää broileria grillissä, kannattaa valita fileitä rasvaisempi ruhonosa. HK:n grillikokit vinkkasivat MTV Uutisille muutama vuosi sitten takuuvarman grillibroileriohjeen. Taatusti mehevän lopputuloksen saat, kun grillaat esikypsennettyjä broilerin koipireisiä.

Katso myös: Näin teet elämäsi parasta grillibroileria

Näin teet elämäsi parasta broileria grillissä – takuuvarma niksi 1:00
Katso vinkit mehevän broilerin grillaamiseen.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.