Mainos

Vältä yleinen spagettimoka: Ethän keitä pastaa näin?

Ammattilaiskokkien mukaan spagetin keitinveteen ei missään nimessä kannata lisätä öljyä.

Amerikkalaisen testikeittiön, America's Test Kitchenin ammattikokkien mukaan yleinen virhe spagetin valmistuksessa on oliiviöljyn lisääminen keitinveteen. Kotikokit lisäävät monesti öljyä pastaveden sekaan siksi, että sen luullaan estävän spagettinauhojen tarttumisen toisiinsa.

– Tämä ei oikeasti toimi. Tuhlaat tällöin ainoastaan hyvää oliiviöljyä. Oikea tapa estää pastojen tarttuminen on keittää ne riittävän suuressa määrässä vettä ja lisätä joukkoon ainoastaan suolaa.

Spagetteja kannattaa pyöritellä kiehuvassa vedessä pastahaarukan avulla. Spagettipakettien neuvomiin keittoaikoihin ei myöskään kokkien mukaan kannata luottaa liikaa. Parhaan lopputuloksen saa, kun maistaa itse välillä spagetin rakennetta. Kun pasta on tarpeeksi kypsää, kaadetaan se lävikön läpi kattilaan.

– Muista ottaa kupillinen keitinvettä sivuun, ennen kuin valutat pastat lävikössä. Älä huuhtele pastaa vedellä.  Kaada spagetit tämän jälkeen takaisin kattilaan, lisää mahdollinen kastike sekä loraus pastan keitinvettä, kokit neuvovat.

MTV LIFESTYLE

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja