Vältä yleinen spagettimoka: Ethän keitä pastaa näin?

pasta
Shutterstock

Ammattilaiskokkien mukaan spagetin keitinveteen ei missään nimessä kannata lisätä öljyä.

Amerikkalaisen testikeittiön, America's Test Kitchenin ammattikokkien mukaan yleinen virhe spagetin valmistuksessa on oliiviöljyn lisääminen keitinveteen. Kotikokit lisäävät monesti öljyä pastaveden sekaan siksi, että sen luullaan estävän spagettinauhojen tarttumisen toisiinsa.

– Tämä ei oikeasti toimi. Tuhlaat tällöin ainoastaan hyvää oliiviöljyä. Oikea tapa estää pastojen tarttuminen on keittää ne riittävän suuressa määrässä vettä ja lisätä joukkoon ainoastaan suolaa.

Spagetteja kannattaa pyöritellä kiehuvassa vedessä pastahaarukan avulla. Spagettipakettien neuvomiin keittoaikoihin ei myöskään kokkien mukaan kannata luottaa liikaa. Parhaan lopputuloksen saa, kun maistaa itse välillä spagetin rakennetta. Kun pasta on tarpeeksi kypsää, kaadetaan se lävikön läpi kattilaan.

– Muista ottaa kupillinen keitinvettä sivuun, ennen kuin valutat pastat lävikössä. Älä huuhtele pastaa vedellä.  Kaada spagetit tämän jälkeen takaisin kattilaan, lisää mahdollinen kastike sekä loraus pastan keitinvettä, kokit neuvovat.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja