Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Virhe, johon lähes jokainen sortuu spagetin kanssa

Shutterstock
Julkaistu 28.05.2016 18:05

MTV LIFESTYLE

Spagetin kanssa on helppo epäonnistua. Ylikypsä, tahmea mössö ei maistu kenellekään.

Ruokaohjeissa ja internetissä liikkuu ristiriitaista tietoa siitä, miten pasta kannattaisi oikeastaan keittää. Monissa ohjeissa kehotetaan lisäämään keitinveteen loraus oliiviöljyä. Öljy kyllä estää spagettia tarttumasta toisiinsa, mutta samalla se estää myös kastiketta tarttumasta spagettiin. Spagetin kuuluu olla aavistuksen tahmeaa, jotta kastike sekoittuu siihen ja maut imeytyvät toisiinsa. Keitinveteen ei siis koskaan kannata lorauttaa öljyä. 

Sen sijaan suolaa keitinveteen pitäisi muistaa aina lisätä. Valitse myös riittävän iso kattila spagetin keittämiseen. Keittoajan kanssa kannattaa katsoa paketin ohjetta ja vähentää siitä minuutti tai kaksi, jotta lopputulos olisi al dente. 

Lähde: Prevention

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Älä missään nimessä tee näin, kun keität pastaa
Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit – vältä pahimmat mokat: "Älä tee sitä"
Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"
Oletko sinäkin tehnyt aina pastasi väärin? Älä koskaan tee näin keitinvedelle
TOP 3 -pastasäännöt: Ethän katkaise spagettia kahtia ennen kypsennystä?
Pastan keitinveteen ei koskaan kannata lisätä öljyä – tässä syy
PastaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"