0:42

Virhe, joka voi pilata pasta-ateriasi sekunneissa – ethän sorru tähän kotikokeille tyypilliseen mokaan?

Videolla suomalainen huippukokki paljastaa maukkaan pastaniksin.

Suurin osa kotikokeista keittää pastan suolatussa vedessä ja kaataa keitinveden pastan kypsentämisen jälkeen viemäriin. Tämä on kuitenkin tapa, jota australialainen huippukokki ei missään nimessä suosittele tehtäväksi.

Pasta on yksi herkullisimmista ja helpoimmista aterioista, jota on lähes mahdoton mokata. Sinun ei tarvitse kuin lisätä suolaa kiehuvaan keitinveteen, keittää pasta al denteksi ja kaataa pasta siivilään. Tai niin sinä ainakin luulit.

Älä huuhdo kallisarvoista ainesosaa viemäriin

Australialaiskokki Stephanie Alexanderin mukaan pastan keitinvettä ei missään nimessä kannata kaataa viemäriin, vaan säästää ja lisätä pastakastikkeen joukkoon. Suolainen, tärkkelystä sisältävä kastike antaa kastikkeelle paitsi makua, myös kermaisen rakenteen.

– Kastikkeen saostamista varten kannattaa aina ottaa talteen muutama ruokalusikallinen keitinvettä ennen kuin siivilöit pastan, Alexander neuvoo ja lisää, että keitinvesi saostaa ja maustaa niin peston kuin tomaattikastikkeen.

– Pastaveden ansiosta kastikkeessa on suolaa, mutta ei liikaa. Se toimii vähän kuin lihaliemenä.

Kokin mukaan valmista pastaa ei myöskään saisi missään nimessä huuhdella kylmällä vedellä. 

– Kallisarvoinen, kastiketta sitova tärkkelys huuhtoutuu viemäriin, jos teet niin, kokki muistuttaa.

Lähde: Dailymail

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja