Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Virhe, joka voi pilata pasta-ateriasi sekunneissa – ethän sorru tähän kotikokeille tyypilliseen mokaan?

Shutterstock
Julkaistu 20.02.2019 13:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Suurin osa kotikokeista keittää pastan suolatussa vedessä ja kaataa keitinveden pastan kypsentämisen jälkeen viemäriin. Tämä on kuitenkin tapa, jota australialainen huippukokki ei missään nimessä suosittele tehtäväksi.

Pasta on yksi herkullisimmista ja helpoimmista aterioista, jota on lähes mahdoton mokata. Sinun ei tarvitse kuin lisätä suolaa kiehuvaan keitinveteen, keittää pasta al denteksi ja kaataa pasta siivilään. Tai niin sinä ainakin luulit.

Älä huuhdo kallisarvoista ainesosaa viemäriin

Australialaiskokki Stephanie Alexanderin mukaan pastan keitinvettä ei missään nimessä kannata kaataa viemäriin, vaan säästää ja lisätä pastakastikkeen joukkoon. Suolainen, tärkkelystä sisältävä kastike antaa kastikkeelle paitsi makua, myös kermaisen rakenteen.

– Kastikkeen saostamista varten kannattaa aina ottaa talteen muutama ruokalusikallinen keitinvettä ennen kuin siivilöit pastan, Alexander neuvoo ja lisää, että keitinvesi saostaa ja maustaa niin peston kuin tomaattikastikkeen.

Ragu pasta kastikeKastike tarttuu paremmin tärkkelyspitoiseen pastaan.Shutterstock

– Pastaveden ansiosta kastikkeessa on suolaa, mutta ei liikaa. Se toimii vähän kuin lihaliemenä.

Kokin mukaan valmista pastaa ei myöskään saisi missään nimessä huuhdella kylmällä vedellä. 

– Kallisarvoinen, kastiketta sitova tärkkelys huuhtoutuu viemäriin, jos teet niin, kokki muistuttaa.

LUE MYÖS: Ethän lisää pasta carbonaraan pekonia? Huippukokki tyrmää yleisen valmistustavan: "Valtava väärinkäsitys" 

Lähde: Dailymail

Lisää aiheesta:

Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit – vältä pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Rakastatko pastaa? Älä sorru yleiseen mokaan valmistusvaiheessa – "Ilmainen ja tehokas ainesosa"Pitääkö pastaveteen oikeasti lisätä oliiviöljyä? Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Muista aina tämä, kun keität pastaa – yleinen valmistustapa ei kannata: "Muuten menee hukkaan"Oletko sinäkin tehnyt aina pastasi väärin? Älä koskaan tee näin keitinvedelle
PastaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"