Miten keität pastan? Älä vain ainakaan heitä pastan keitinvettä viemäriin!

pasta
Shutterstock

Keitettyä spagettia tai muuta pastaa ei kannatakaan kaataa kattilasta suoraan lautaselle.

Moni kotikokki on tottunut keittämään spagetin tai muun pastan tutulla tavalla: kun pasta on kiehunut kypsäksi, keitinvesi kaadetaan pois ja pasta asetellaan lautaselle kastikkeen kera.  Jos kuitenkin haluat pastastasi täydellistä, tuttu toimintatapa on väärä.

Pastan keitinvettä ei nimittäin suinkaan kannata heittää viemäriin – eikä pastaa missään nimessä huuhdella vedellä kiehumisen jälkeen. Tällöin pastasta voi tulla ikävän tahmeaa ja tarttuvaa.

Näin pasta kannattaa kypsentää:

Pastan keitinvesi sisältää pastasta irronnutta tärkkelystä, joka tekee pastasta silkkisen pehmeää. Toimi siis seuraavalla kerralla näin:

1. Kypsennä pasta normaalisti ja säästä sivuun hieman pastan keitinvettä.
2. Heitä kypsyneet pastat hetkeksi pannulla kuumenevan kastikkeen sekaan.
3. Lisää kastike-pastaseoksen joukkoon hieman pastan keitinvettä.
4. Lisää lopuksi joukkoon vielä hieman voita, oliiviöljyä ja raastettua juustoa. Tämä on italialainen tapa viimeistellä pastaruoka.

Katso videolta, miten pasta keitetään täydellisesti:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!