Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Miten keität pastan? Älä vain ainakaan heitä pastan keitinvettä viemäriin!

Shutterstock
Julkaistu 16.07.2017 08:05

MTV LIFESTYLE

Keitettyä spagettia tai muuta pastaa ei kannatakaan kaataa kattilasta suoraan lautaselle.

Moni kotikokki on tottunut keittämään spagetin tai muun pastan tutulla tavalla: kun pasta on kiehunut kypsäksi, keitinvesi kaadetaan pois ja pasta asetellaan lautaselle kastikkeen kera.  Jos kuitenkin haluat pastastasi täydellistä, tuttu toimintatapa on väärä.

Pastan keitinvettä ei nimittäin suinkaan kannata heittää viemäriin – eikä pastaa missään nimessä huuhdella vedellä kiehumisen jälkeen. Tällöin pastasta voi tulla ikävän tahmeaa ja tarttuvaa.

Näin pasta kannattaa kypsentää:

Pastan keitinvesi sisältää pastasta irronnutta tärkkelystä, joka tekee pastasta silkkisen pehmeää. Toimi siis seuraavalla kerralla näin:

1. Kypsennä pasta normaalisti ja säästä sivuun hieman pastan keitinvettä.
2. Heitä kypsyneet pastat hetkeksi pannulla kuumenevan kastikkeen sekaan.
3. Lisää kastike-pastaseoksen joukkoon hieman pastan keitinvettä.
4. Lisää lopuksi joukkoon vielä hieman voita, oliiviöljyä ja raastettua juustoa. Tämä on italialainen tapa viimeistellä pastaruoka.

Katso videolta, miten pasta keitetään täydellisesti:

Lisää aiheesta:

Rakastatko pastaa? Älä sorru yleiseen mokaan valmistusvaiheessa – "Ilmainen ja tehokas ainesosa"Pitääkö pastaveteen oikeasti lisätä oliiviöljyä? Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Muista aina tämä, kun keität pastaa – yleinen valmistustapa ei kannata: "Muuten menee hukkaan"Virhe, joka voi pilata pasta-ateriasi sekunneissa – ethän sorru tähän kotikokeille tyypilliseen mokaan? Oletko sinäkin tehnyt aina pastasi väärin? Älä koskaan tee näin keitinvedellePastan keitinveteen ei koskaan kannata lisätä öljyä – tässä syy
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 16:45
    Ruoka

    Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"

  • 12:58
    Ruoka

    Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä

  • 06:29
    Ruoka

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • Eilen16:59
    Ruoka

    Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa

  • Eilen08:15
    Hedelmät

    Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!