Mainos

Pastan keitinveteen ei koskaan kannata lisätä öljyä – tässä syy

Pasta kannattaa keittää vedessä, johon on lisätty kunnon ripaus suolaa, mutta öljyä veteen ei pidä sotkea. 

Moni lienee kuullut ohjeen, jonka mukaan pastan keitinveteen kannattaisi lisätä ripaus suolaa ja loraus oliiviöljyä. Suolaa pastan keitinveteen kannattaakin lisätä, mutta oliiviöljyn lisääminen veteen ei missään nimessä kannata.

Oliiviöljyn lisääminen keitinveteen tekee pastan pinnan öljyiseksi ja liukkaaksi, mikä tarkoittaa, ettei pastakastike pääse sekoittumaan pastaan niin hyvin kuin pitäisi.

Kun keität pastan riittävässä määrässä vettä etkä päästä pastaa ylikypsäksi, ei pasta tartu toisiinsa vaan pysyy irtonaisena ilman öljyäkin. 

Osittainen lähde: Purewow

Osaatko mitata oikean määrän spagettia?


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja