Pastan keitinveteen ei koskaan kannata lisätä öljyä – tässä syy
Pasta kannattaa keittää vedessä, johon on lisätty kunnon ripaus suolaa, mutta öljyä veteen ei pidä sotkea.
Moni lienee kuullut ohjeen, jonka mukaan pastan keitinveteen kannattaisi lisätä ripaus suolaa ja loraus oliiviöljyä. Suolaa pastan keitinveteen kannattaakin lisätä, mutta oliiviöljyn lisääminen veteen ei missään nimessä kannata.
Oliiviöljyn lisääminen keitinveteen tekee pastan pinnan öljyiseksi ja liukkaaksi, mikä tarkoittaa, ettei pastakastike pääse sekoittumaan pastaan niin hyvin kuin pitäisi.
Kun keität pastan riittävässä määrässä vettä etkä päästä pastaa ylikypsäksi, ei pasta tartu toisiinsa vaan pysyy irtonaisena ilman öljyäkin.
Osittainen lähde: Purewow
Osaatko mitata oikean määrän spagettia?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan