Oletko sinäkin tehnyt aina pastasi väärin? Älä koskaan tee näin keitinvedelle

pasta_valpuri
Pastan keitinvesi antaa tomaattikastikkeelle makua ja rakennetta. Shutterstock

Spagetti tomaattikastikkeella on simppeli ja herkullinen ruoka, mutta tiesitkö, että siitä saa vieläkin herkullisemman pienellä niksillä?

Suositun newyorkilaisen italialaisen ravintolan, Fuscon, omistaja Scott Conant kertoo pastan keitinvedellä olevan ratkaiseva rooli tomaattikastikkeen tekemisessä.

My Domaine -sivustolla Conant paljastaa salaisuudekseen pastan keitinveden lisäämisen tomaattikastikkeen sekaan. Pieni kauhallinen sopivan suolaista pastan keitinvettä kypsentää ja pehmentää tomaatteja täydellisesti.

– Pastan keitinveden tulee olla suolaista, muttei liian suolaista. Sen ei pitäisi maistua merivedeltä, vaan liemeltä, sanoo Conant videolla.

Keitinvesi ei vain kypsytä tomaatteja, mutta myös antaa pastasta irronneen tärkkelyksen ansiosta ruoalle ihanan silkkisen rakenteen.

Älä heitä keitinvettä viemäriin liian aikaisin

Pastan keitinvesi tulee lisätä kastikkeeseen ainesten kuullotuksen jälkeen. Tämän jälkeen kastikkeen annetaan kypsentyä kannen alla.

Kun pasta on al dentea, eli kovankypsää, se sekoitetaan tomaattikastikkeen kanssa.

Keitinvettä ei kuitenkaan kannata valuttaa alas viemäristä. Mikäli annoksen rakenne on turhan tahmea, vettä voi nimittäin lisätä siihen vielä muutaman ruokalusikallisen.

Annoksen päälle vielä loraus oliiviöljyä ja helppo herkku on valmis.

***

0:30

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja