Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko sinäkin tehnyt aina pastasi väärin? Älä koskaan tee näin keitinvedelle

Pastan keitinvesi antaa tomaattikastikkeelle makua ja rakennetta.
Pastan keitinvesi antaa tomaattikastikkeelle makua ja rakennetta.Shutterstock
Julkaistu 02.12.2017 09:30

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Spagetti tomaattikastikkeella on simppeli ja herkullinen ruoka, mutta tiesitkö, että siitä saa vieläkin herkullisemman pienellä niksillä?

Suositun newyorkilaisen italialaisen ravintolan, Fuscon, omistaja Scott Conant kertoo pastan keitinvedellä olevan ratkaiseva rooli tomaattikastikkeen tekemisessä.

My Domaine -sivustolla Conant paljastaa salaisuudekseen pastan keitinveden lisäämisen tomaattikastikkeen sekaan. Pieni kauhallinen sopivan suolaista pastan keitinvettä kypsentää ja pehmentää tomaatteja täydellisesti.

– Pastan keitinveden tulee olla suolaista, muttei liian suolaista. Sen ei pitäisi maistua merivedeltä, vaan liemeltä, sanoo Conant videolla.

Keitinvesi ei vain kypsytä tomaatteja, mutta myös antaa pastasta irronneen tärkkelyksen ansiosta ruoalle ihanan silkkisen rakenteen.

Älä heitä keitinvettä viemäriin liian aikaisin

Pastan keitinvesi tulee lisätä kastikkeeseen ainesten kuullotuksen jälkeen. Tämän jälkeen kastikkeen annetaan kypsentyä kannen alla.

Kun pasta on al dentea, eli kovankypsää, se sekoitetaan tomaattikastikkeen kanssa.

Keitinvettä ei kuitenkaan kannata valuttaa alas viemäristä. Mikäli annoksen rakenne on turhan tahmea, vettä voi nimittäin lisätä siihen vielä muutaman ruokalusikallisen.

Annoksen päälle vielä loraus oliiviöljyä ja helppo herkku on valmis.

Lähde: My Domaine, The Sun

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Rakastatko pastaa? Älä sorru yleiseen mokaan valmistusvaiheessa – "Ilmainen ja tehokas ainesosa"Muista aina tämä, kun keität pastaa – yleinen valmistustapa ei kannata: "Muuten menee hukkaan"Virhe, joka voi pilata pasta-ateriasi sekunneissa – ethän sorru tähän kotikokeille tyypilliseen mokaan? Pastasta parempaa helposti ja nopeasti: Oletko jo testannut uuniniksiä?Miten keität pastan? Älä vain ainakaan heitä pastan keitinvettä viemäriin!Kermaista makua ilman turhia kaloreita – hyödynnä salainen raaka-aine!
PastaRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"