Valmistaikinaa ja suklaamunia! Testasimme hitiksi nousseet töhnämunacroissantit

Töhnämunista ja valmistaikinasta saa helposti hävyttömän hyvän herkun 1:15 Töhnämunista ja valmistaikinasta saa helposti hävyttömän hyvän herkun

TikTokin uusi villitys ovat niin sanotut töhnämunacroissantit. Testasimme hittireseptin. Katso videolta, miten helppo herkku valmistuu. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin helmikuussa uusista pääsiäismakeisista. Fazer toi myyntiin uudenlaisia moussemunia, tarkemmin sanottuna Pätkis-suklaalla sekä Dumle-suklaalla täytettyjä suklaamunia. Kyseessä on uusi tuotelanseeraus niin sanotuista "töhnämunista", joista kasvoi valtava ilmiö jo vuonna 2016.

Töhnämunat, eli dipp egg'sit tai creme egg’sit ovat kreemillä täytettyjä suklaamunia, joita myydään eri brändien toimesta pienissä pahvisissa munakennoissa. Suklaamunien sisältä paljastuvaa kreemiä eli töhnää nautiskellaan pakkauksessa mukana tulevan lusikan avulla. 

Helppo herkku valmiista croissant-taikinasta ja töhnämunista

Nyt töhnämunista ollaan innostuttu jälleen sosiaalisessa mediassa. TikTokissa nimittäin leviää useiden käyttäjien videoita niin sanotuista töhnämunacroissantteista, kertoo muun muassa Tyla.com. Töhnämunacroissantit yhdistävät kaksi simppeliä ainesosaa: valmiin croissant-taikinan sekä töhnämunat.

Töhnämunacroissanttien valmistuksessa kannattaa olla tarkkana: jos taikinaan jää reikiä, sisällä oleva suklaamuna valuu sulaessaan pallerosta ulos. Lopputuloksena voi siis olla helpon herkun sijaan iso sotku. Testasimme hittiohjeen ja lopputulos oli erittäin maistuva.

Katso videolta, miten töhnämunacroissantit valmistuvat!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!