Töhnämunat saivat Suomen sekaisin: Näin helposti teet niitä itse

Töhnämunat pääsiäinen suklaamunat
Shutterstock

Onko töhnämunabuumi tavoittanut jo sinutkin? Nämä kreemillä täytetyt suklaamunat saavuttivat Suomessa niin suuren suosion, että tuote loppui monista kaupoista jo ennen pääsiäistä. Onneksi "töhniksiä" voi kuitenkin tehdä myös itse.

MTV:n ruokasivusto Makuja.fi kertoi helmikuussa erityisesti suomalaisäidit villinneestä töhnämunabuumista. Näistä kreemillä täytetyistä suklaamunista on käyty koko alkuvuoden kiivasta keskustelua internetin keskustelufoorumeilla ja esimerkiksi Facebookin suositussa ÄiTyLIt-ryhmässä.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Munien yhtäkkinen suosio yllätti myös täysin kaupat ja maahantuojat: tiettyjen brändien töhnämunat ovatkin nyt varastoista loppu, eikä niitä ole näillä näkymin tulossa lisää ennen pääsiäistä.

Näin helposti teet töhnämunia itse

Jos omat suosikkitöhnämunasi ovat päässeet jo loppumaan kaupoista, voit kokeilla niiden valmistamsita itse. Se ei ole lainkaan vaikeaa! Tarvitset nimittäin ainoastaan valmiita, onttoja suklaamunia sekä tuhtia suklaamoussea. Moussen voit ostaa joko valmiina, tai valmistaa itse.

Kaupan valmiit töhnämunat, eli dipp egg'sit ovat kreemillä täytettyjä suklaamunia, joita myydään pienissä munakennoissa. Suklaamunien sisältä paljastuvaa kreemiä eli töhnää nautiskellaan pakkauksessa mukana tulevan lusikan avulla.

Töhnämuniin tarvitset:

Haluamasi määrä valmiita suklaamunia
Suklaamoussea (2 dl kuohukermaa + 100 g tummaa suklaata tai esim. Fazerin taloussuklaata)

1. Valmista suklaamousse:

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sitten 1/3 kermavaahdosta sulan suklaan sekaan varovasti käännellen. Sekoita hyvin. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita. Lusikoi suklaamousse annosmaljoihin ja viimeistele annokset kevyesti kaakaojauheella.

2. Täytä töhnämunat:

Annostele suklaamoussea suklaamunien sisään. Töhnämunat ovat valmiita!

Suklaamoussen resepti: Fazer

3:23

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja