Muistatko vielä töhnämunat? Nyt niitä taas saa – mutta riittääkö kaikille?

töhnämunat 1
MTV

Viime pääsiäisen megahitiksi nousseet töhnämunat ovat palanneet kauppojen hyllyille.

MTV:n Makuja.fi-ruokasivusto kertoi viime keväänä Suomessa vallitsevasta töhnämunavillityksestä. Töhnäisestä suklaaherkusta kohistiin erityisesti Faebookin Äitylit-ryhmässä, jossa perheenäidit latasivat kuvia omista töhnisostoksistaan ja maisteluistaan.

Töhnämunat, eli dipp egg'sit tai creme egg’sit ovat kreemillä täytettyjä suklaamunia, joita myydään eri brändien toimesta pienissä pahvisissa munakennoissa. Suklaamunien sisältä paljastuvaa kreemiä eli töhnää nautiskellaan pakkauksessa mukana tulevan lusikan avulla. Töhnä voi olla esimerkiksi valkoista maitokreemiä tai sitten suklaakreemiä. Se on koostumukseltaan kiinteää, mutta kuitenkin lusikoitavaa.

Riittääkö töhniksiä tänä vuonna?

Viime pääsiäisenä kohkattiin erityisesti Lidlissä myynnissä olevista töhnämunista. Munista tuli lopulta niin iso hitti, että ne ehtivät loppua myymälöistä ennen pääsiäistä. Valmistajallakaan ei enää ollut varastossa yllätyshitiksi noussutta tuotetta.

Mutta miten käy tänä vuonna? Töhnämunia on bongattu taas kauppojen hyllyiltä – riittääkö niitä pääsiäiseen asti? Lidlin viestinnästä kerrotaan, että Favorina Dip Egg -pääsiäismunien, eli töhnämunien,  suosio yllätti viime vuonna iloisesti.

– Dip Egg -munat olivat erittäin kysyttyjä ympäri Suomen ja monessa myymälässä munat pääsivät loppumaan. Tänä vuonna suosioon on varauduttu suuremmilla tilausmäärillä. Makuina ovat tutut maitokreemi ja suklaakreemi, Lidlistä kerrotaan.

Töhnispulaa ei siis välttämättä tänä vuonna enää tule!

***

3:23

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja