Fazer tuo myyntiin Pätkiksellä ja Dumlella täytettyjä "töhnämunia"

Fazer tuo myyntiin uudet"töhnämunat"– tällainen on Dumle-muna sisältä 0:33 Fazer tuo myyntiin uudet"töhnämunat"– tällainen on Dumle-muna sisältä
Videolla: Avasimme Dumle-moussemunapakkauksen ja tältä munat näyttävät

Makeisyhtiö Fazer tiedottaa pääsiäiskauden uutuuksistaan. Myyntiin on tulossa ilmiöksi aikoinaan nousseita töhnämunia.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin torstaina Lidlin hämmentävästä uutuustuotteesta, pekoni-savupaprikamaitosuklaasta. Makeisyllätykset eivät kuitenkaan lopu tähän, sillä nyt Fazer tiedottaa uusista pääsiäisherkuistaan. 

Pääsiäismakeisten joukkoon on tulossa myyntiin uudenlaisia moussemunia, tarkemmin sanottuna Pätkis-suklaalla sekä Dumle-suklaalla täytettyjä suklaamunia. Kyseessä on uusi tuotelanseeraus niin sanotuista "töhnämunista", joista kasvoi valtava ilmiö jo vuonna 2016.

Moussemunat myydään muiden töhnämunien tapaan munakennoissa. Fazerin nettisivuilla tuotteiden valmistusmaaksi ilmoitetaan Saksa.

– Vaikka makeistuotteistamme 98 prosenttia tehdään Suomessa, on muutamia erikoistuotteita, kuten nyt nämä moussemunat, joille meillä ei ole omaa valmistusteknologiaa. Tällöin hyödynnämme sopimusvalmistusta, kertoo MTV:lle Fazer Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola.

Eerolan mukaan moussemunia ei ole ollut aikaisemmin Fazerin valikoimassa, klassikkotuote Mignonissa nougattäyte on kiinteämpää.

– Odotamme innolla, millaisen suosion nämä sesonkiherkut saavat.

Näin töhnämunista tuli aikoinaan hitti

MTV Uutisten Makuja-ruokasivusto kertoi Suomessa vallitsevasta töhnämunavillityksestä alun perin helmikuussa 2016. Töhnäisestä suklaaherkusta kohistiin erityisesti Facebookin Äitylit-ryhmässä, jossa perheenäidit latasivat kuvia omista töhnisostoksistaan ja maisteluistaan.

Töhnämunat, eli dipp egg'sit tai creme egg’sit ovat kreemillä täytettyjä suklaamunia, joita myydään eri brändien toimesta pienissä pahvisissa munakennoissa. Suklaamunien sisältä paljastuvaa kreemiä eli töhnää nautiskellaan pakkauksessa mukana tulevan lusikan avulla. Töhnä voi olla esimerkiksi valkoista maitokreemiä tai sitten suklaakreemiä. Se on koostumukseltaan kiinteää, mutta kuitenkin lusikoitavaa.

Alkuperäiset töhnämunat olivat Cadburyn (Cadbury Creme Eggs) ja Maraboun valmistamia (Marabou Eggs) ja myöhemmin omat moussemunansa lanseerasi muun muassa Lidl (Favorina Dip Egg). Kun töhnämunista kasvoi vuonna 2016 ilmiö, ne loppuivat monin paikoin kaupoista hetkellisesti.

Artikkelia muokattu 3.2.22 klo 13.25: Lisätty Fazerin edustajan kommentit

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat