Mainos

Uusi gluteeniton olut tulossa kauppoihin – Suomen ensimmäinen laatuaan

Tampereella toimiva Pyynikin käsityöläispanimo tuo markkinoille Suomen ensimmäisen gluteenittoman India Pale Ale -oluen.

Pyynikin käsityöläispanimon lanseeraama kauppavahvuinen eli 4,7-prosenttinen gluteeniton olut tulee myyntiin päivittäistavarakauppoihin heinäkuun lopulla.   Uutuustuote on saanut nimen KAUPPAIPA.

– Gluteenittomien oluiden kirjo Suomessa ei ole kovinkaan laaja. Tästä syystä halusimme tuoda kotimaan markkinoille suomalaisen, gluteenia välttelevän ruokavalioon sopivan oluen. Tosin olemme varmoja, että tämä olut maistuu kaikille muillekin IPA-oluiden ystäville, Pyynikin käsityöläispanimon tuotanto- ja laatupäällikkö Heikki Eräsalo kertoo.

Käsityölaispanimon mukaan uutuusolut on niin sanottu sessiotyyppinen olut, joka on yleisnimitys alkoholiprosenteiltaan miedoille oluille, joita voidaan myydä myös päivittäistavarakaupoissa.

– India Pale Ale on aletyyppi, joka kehitettiin 1700-luvulla brittiläisessä imperiumissa kestämään pitkiä merimatkoja Britanniasta aina Intiaan saakka. Säilyvyys mahdollistettiin lisäämällä korkean alkoholiprosentin oluihin runsaasti humalaa. IPA-oluille tunnusomaista onkin vahva humalan katkeromaku. Meidän KAUPPAIPAamme voisi luonnehtia seuraavasti: pehmeästi maltainen, pirteät katkerot, puhtaan valkoinen vaahto ja tuoksussa sitrushedelmiä, kuvailee Eräsalo.

Gluteeniton olut on useimmiten ohrapohjainen, mutta sen gluteenipitoisuuden tulee olla alle 20 milligrammaa kiloa kohden.

– Laboratoriotulosten mukaan oluemme gluteenipitoisuus jää jopa alle 5 milligramman, Eräsalo toteaa.

Uutuusolut lanseerataan virallisesti Suuret Oluet – Pienet Panimot 2015 -tapahtumassa 22.–25.7. Helsingissä Rautatientorilla.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja