Uusi gluteeniton olut tulossa kauppoihin – Suomen ensimmäinen laatuaan

olut
Kuvituskuva: Olutta laseissa. Shutterstock

Tampereella toimiva Pyynikin käsityöläispanimo tuo markkinoille Suomen ensimmäisen gluteenittoman India Pale Ale -oluen.

Pyynikin käsityöläispanimon lanseeraama kauppavahvuinen eli 4,7-prosenttinen gluteeniton olut tulee myyntiin päivittäistavarakauppoihin heinäkuun lopulla.   Uutuustuote on saanut nimen KAUPPAIPA.

– Gluteenittomien oluiden kirjo Suomessa ei ole kovinkaan laaja. Tästä syystä halusimme tuoda kotimaan markkinoille suomalaisen, gluteenia välttelevän ruokavalioon sopivan oluen. Tosin olemme varmoja, että tämä olut maistuu kaikille muillekin IPA-oluiden ystäville, Pyynikin käsityöläispanimon tuotanto- ja laatupäällikkö Heikki Eräsalo kertoo.

Käsityölaispanimon mukaan uutuusolut on niin sanottu sessiotyyppinen olut, joka on yleisnimitys alkoholiprosenteiltaan miedoille oluille, joita voidaan myydä myös päivittäistavarakaupoissa.

– India Pale Ale on aletyyppi, joka kehitettiin 1700-luvulla brittiläisessä imperiumissa kestämään pitkiä merimatkoja Britanniasta aina Intiaan saakka. Säilyvyys mahdollistettiin lisäämällä korkean alkoholiprosentin oluihin runsaasti humalaa. IPA-oluille tunnusomaista onkin vahva humalan katkeromaku. Meidän KAUPPAIPAamme voisi luonnehtia seuraavasti: pehmeästi maltainen, pirteät katkerot, puhtaan valkoinen vaahto ja tuoksussa sitrushedelmiä, kuvailee Eräsalo.

Gluteeniton olut on useimmiten ohrapohjainen, mutta sen gluteenipitoisuuden tulee olla alle 20 milligrammaa kiloa kohden.

– Laboratoriotulosten mukaan oluemme gluteenipitoisuus jää jopa alle 5 milligramman, Eräsalo toteaa.

Uutuusolut lanseerataan virallisesti Suuret Oluet – Pienet Panimot 2015 -tapahtumassa 22.–25.7. Helsingissä Rautatientorilla.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja