Jos amerikkalaisille oluenpanijoille ei työpäivän päätteeksi maistu enää olut, saattavat he juoda “hop wateria” eli humalavettä. Nyt mielenkiintoinen tuote on rantautunut Suomeenkin.
Videolla keskustellaan suomalaisen oluen historiasta.
Humalavesi rantautui suomalaisten kuluttajien saataville tänä keväänä. Kyseessä on maailmanlaajuisestikin melko tuore oivallus, jossa vesi ja humala on yhdistetty alkoholittomaksi virkistysjuomaksi. Humalavesi levisi valtavirran tietoisuuteen amerikkalaisten olutammattilaisten huulilta.
Humalaveden uranuurtajana toimii amerikkalainen oluenpanija Paul Tecker. Tuote sai alkunsa vuonna 2013, kun työpäivän päätteeksi mieheltä jäi humalaa yli. Kokeilujen myötä syntyi ensimmäinen erä humalavettä. Sittemmin myös muut yritykset ovat innostuneet sen valmistamisesta.
Suomessa humalaveden on tuonut markkinoille Laitilan Wirvoitusjuomatehdas. Tuote saa makunsa amerikkalaisesta Citra-humalasta.
Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan markkinointikoordinaattori Suvi-Anni Huhtinen uskoo humalaveden olevan toivottu uutuus suomalaiseen maustettujen vesien ja alkoholittomien juomien maailmaan.
