Suomalaispanimon 9,2-prosenttiselle juomalle sataa menestystä – historiallinen voitto olutmaailman olympialaisista

0:28 Näin kaadat stoutia oikeaoppisesti pullosta lasiin

Suomalaisten käsityöläisoluiden menestys kansainvälisissä olutkilpailuissa ei ota loppuakseen. Viimeisin tunnustusta saanut olut on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Imperiaali Stout, joka nappasi ykkössijan yhdessä maailman tunnetuimmassa olutkilpailussa, World Beer Cupissa.

Videolla Imperial Stoutin kehittänyt panimopäällikkö Ville Vilen näyttää mallia, kuinka olut kaadetaan oikeaoppisesti pullosta lasiin.

Makuja.fi uutisoi huhtikuussa kotimaisten pienpanimo- ja erikoisoluiden myynnin kasvaneen litroissa mitattuna 88 prosenttia vuosien 2015–2017 aikana. Sen lisäksi, että käityöläisoluita juodaan, niitä myös arvostetaan paljon. Viimeisin voitto saapui Suomeen toukokuun alussa, kun Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Imperiaali Stout voitti oman kilpailusarjansa vuoden 2018 World Beer Cupissa.

Kyseinen kilpailu on yksi olutmaailman tunnetuimmista ja British-Style Imperial Stout -sarja yksi sen kilpailluimmista sarjoista.

Tunnustus koko Suomen pienpanimo-osaamiselle

Vuoden 2018 World Beer Cup, jota yleisesti pidetään ”olutmaailman olympialaisina”, oli kautta aikain sekä osallistujamäärältään suurin, että kilpailutasoltaan kovin. Tänä vuonna kaiken kaikkiaan peräti 8234 olutta 2515 panimosta ja 66 maasta osallistui kilpailuun, joka on järjestetty vuorovuosittain vuodesta 1996 lähtien. 

Imperiaali Stout 9,2 % on yksi palkituimmista suomalaisista oluista ja tämä viimeisin tunnustus on sille ehdottomasti toistaiseksi suurin.

– Menestys tämän tasoisessa kilpailussa on ennen kaikkea toki upea juttu meidän kannaltamme, mutta näkisin sen myös tunnustuksena koko Suomen pienpanimo-osaamiselle. Näytimme koko maailmalle, että täällä pohjolan perukoillakin osataan tehdä huippulaatuisia oluita, summaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka yrtyksen tiedotteessa.

Voittajaolut on vahvasta alkoholipitoisuudestaan huolimatta tasapainoinen ja maukas kokonaisuus, jonka makuprofiilista on selvästi erotettavissa vivahteikkaita suklaan, lakritsin ja vaniljan aromeja.

World Beer Cup -kilpailuun osallistuneet oluet olivat peräisin vuonna 2016 pakatusta valmistuserästä. Kyseinen valmistuserä on ehtinyt kypsyä parin vuoden ajan ollen juuri nyt parhaimmillaan, ja sitä on tällä hetkellä saatavana Alkoista ja valikoiduista olutravintoloista, joten suomalaisille onkin nyt tarjolla ainutlaatuinen tilaisuus päästä maistamaan tätä voittajaolutta.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja