Poimi helppo resepti uunijuuresten valmistamiseen!
Juurekset ovat syksyisin ja talvisin parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Tästä syystä juureksia porkkanoista ja punajuurista palsternakkaan ja lanttuun kannattaisikin hyödyntää ruoanlaitossa erityisen monipuolisesti.
– Käytä juuri niitä juureksia, joita haluat – ja valmista niitä kerralla juuri niin paljon kuin haluat. Valitse joko vain yhtä lajiketta tai sekoita useampaa, Tablespoon.com-sivustolla vinkataan.
Halutessasi voit lisätä uunivihanneksiin aasialaista twistiä pirskottelemalla niiden päälle seesamiöljyä ja seesaminsiemeniä. Myös kuminasta uunijuurekset saavat erityisen oivallista makua.
Uunijuurekset
kauden juureksia
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Kuori ja pese juurekset. Leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi.
Pirskottele juuresten päälle oliiviöljyä ja lisää suolaa ja pippuria. Ole tarkkana, että lisäät oliiviöljyä tarpeeksi, jotta juurekset paahtuisivat tasaisesti.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Asettele juurekset uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita juurekset kypsymään uunin keskitasolle.
