Uskomattoman helppo resepti uunijuuresten valmistamiseen – kokeile
Poimi helppo resepti uunijuuresten valmistamiseen!
Juurekset ovat syksyisin ja talvisin parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Tästä syystä juureksia porkkanoista ja punajuurista palsternakkaan ja lanttuun kannattaisikin hyödyntää ruoanlaitossa erityisen monipuolisesti.
– Käytä juuri niitä juureksia, joita haluat – ja valmista niitä kerralla juuri niin paljon kuin haluat. Valitse joko vain yhtä lajiketta tai sekoita useampaa, Tablespoon.com-sivustolla vinkataan.
Halutessasi voit lisätä uunivihanneksiin aasialaista twistiä pirskottelemalla niiden päälle seesamiöljyä ja seesaminsiemeniä. Myös kuminasta uunijuurekset saavat erityisen oivallista makua.
Uunijuurekset
kauden juureksia
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Kuori ja pese juurekset. Leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi.
Pirskottele juuresten päälle oliiviöljyä ja lisää suolaa ja pippuria. Ole tarkkana, että lisäät oliiviöljyä tarpeeksi, jotta juurekset paahtuisivat tasaisesti.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Asettele juurekset uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita juurekset kypsymään uunin keskitasolle.
Paista juureksia noin 25–35 minuuttia. Juurekset ovat kypsiä, kun ne ovat pehmenneet ja niiden reunat ovat saaneet kauniin värin.
Koristele tarjoilua varten vaikkapa tuoreilla yrteillä ja tarjoile lisukkeena!
Lähde: Tablespoon.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan