Uskomattoman helppo resepti uunijuuresten valmistamiseen – kokeile
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Robyn Mackenzie . shutterstock_112797571](https://im.mtvuutiset.fi/image/5575662/landscape16_9/1600/900/8397b7f755a71ce5230e778caf9016a4/Pi/shutterstock-112797571.jpg)
Poimi helppo resepti uunijuuresten valmistamiseen!
Juurekset ovat syksyisin ja talvisin parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Tästä syystä juureksia porkkanoista ja punajuurista palsternakkaan ja lanttuun kannattaisikin hyödyntää ruoanlaitossa erityisen monipuolisesti.
– Käytä juuri niitä juureksia, joita haluat – ja valmista niitä kerralla juuri niin paljon kuin haluat. Valitse joko vain yhtä lajiketta tai sekoita useampaa, Tablespoon.com-sivustolla vinkataan.
Halutessasi voit lisätä uunivihanneksiin aasialaista twistiä pirskottelemalla niiden päälle seesamiöljyä ja seesaminsiemeniä. Myös kuminasta uunijuurekset saavat erityisen oivallista makua.
Uunijuurekset
kauden juureksia
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Kuori ja pese juurekset. Leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi.
Pirskottele juuresten päälle oliiviöljyä ja lisää suolaa ja pippuria. Ole tarkkana, että lisäät oliiviöljyä tarpeeksi, jotta juurekset paahtuisivat tasaisesti.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Asettele juurekset uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita juurekset kypsymään uunin keskitasolle.
Paista juureksia noin 25–35 minuuttia. Juurekset ovat kypsiä, kun ne ovat pehmenneet ja niiden reunat ovat saaneet kauniin värin.
Koristele tarjoilua varten vaikkapa tuoreilla yrteillä ja tarjoile lisukkeena!
Lähde: Tablespoon.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka