Uskomattoman helppo resepti uunijuuresten valmistamiseen – kokeile

shutterstock_112797571
Uunijuurekset kannattaa leikata samankokoisiksi, jotta ne kypsyisivät tasaisesti. Shutterstock

Poimi helppo resepti uunijuuresten valmistamiseen!

Juurekset ovat syksyisin ja talvisin parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Tästä syystä juureksia porkkanoista ja punajuurista palsternakkaan ja lanttuun kannattaisikin hyödyntää ruoanlaitossa erityisen monipuolisesti.

– Käytä juuri niitä juureksia, joita haluat – ja valmista niitä kerralla juuri niin paljon kuin haluat. Valitse joko vain yhtä lajiketta tai sekoita useampaa, Tablespoon.com-sivustolla vinkataan.

Halutessasi voit lisätä uunivihanneksiin aasialaista twistiä pirskottelemalla niiden päälle seesamiöljyä ja seesaminsiemeniä. Myös kuminasta uunijuurekset saavat erityisen oivallista makua.

Uunijuurekset

kauden juureksia
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Kuori ja pese juurekset. Leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi.

Pirskottele juuresten päälle oliiviöljyä ja lisää suolaa ja pippuria. Ole tarkkana, että lisäät oliiviöljyä tarpeeksi, jotta juurekset paahtuisivat tasaisesti.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Asettele juurekset uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita juurekset kypsymään uunin keskitasolle.

Paista juureksia noin 25–35 minuuttia. Juurekset ovat kypsiä, kun ne ovat pehmenneet ja niiden reunat ovat saaneet kauniin värin.

Koristele tarjoilua varten vaikkapa tuoreilla yrteillä ja tarjoile lisukkeena!

Lähde: Tablespoon.com


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.