Mitä tänään ruoaksi? Uunijuurekset vuohenjuustolla on syksyn helpoin herkku
Uunijuurekset syntyvät helposti kotikeittiössä ja ovat paitsi herkullisia, myös terveellisiä.
Uunijuurekset ovat syyspäivän paras lisuke tai maistuvat vaikka sellaisenaan.
Syksyiset uunijuurekset:
(4 hengelle)
4 perunaa
1 suuri kesäkurpitsa
3 porkkanaa
2 paprikaa
200 grammaa vuohenjuustoa
Yrttejä, esim. timjami, rosmariini tai lehtipersilja
Suolaa (ja rouhittua mustapippuria )
Rypsiöljyä (tai oliiviöljyä)
Juoksevaa hunajaa
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
2. Pese ja pilko juurekset reippaan kokoisiksi paloiksi. Voit jättää kuoret paikoilleen.
3. Leikkaa vuohenjuusto paksuiksi siivuiksi
4. Levitä juurekset uunipellille ja levitä päälle yrttejä revittynä, suolaa, mustapippuria ja loraus öljyä. Sekoittele hieman käsin, jotta öljy ja mausteet levittyvät kunnolla.
5. Paista uunissa 20–40 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä. Laita vuohenjuusto juuresten päälle hieman, ennen kuin ne ovat kypsiä, jotta juusto sulaa ja ruskistuu kauniisti, mutta ei pala tai sula liikaa.
6. Lorauta päälle hieman hunajaa ja tarjoile.
Parita uunijuurekset lihapullien kanssa:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka