Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunijuurekset keittiömestari Filip Langhoffin tapaan: Paahdetut juurekset aateloidaan ricottajuustolla

Shutterstock
Julkaistu 14.09.2020 15:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 10 Porkkanaa (mielellään erivärisiä- ja muotoisia)
  • 5 Juuripersiljaa
  • 5 Punajuurta
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 1 dl persiljaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 300 g ricottajuustoa
  • 1dl Pikkelöityjä kantarelleja tai paistettuja sieniä

Valmistusohje

Filip Langhoffin uunijuurekset valmistuvat näin:

  1. Pese juurekset hyvin. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla
  2. Paahda ensin punajuuret uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Lisää juuripersiljat ja paista 5 min lisää. Lisää viimeisenä porkkanat ja paahda vielä 20-30 min. Kokeile haarukalla, että kaikki juurekset ovat pehmeitä.
  3. Anna jäähtyä ja leikkaa juurekset puoliksi.
  4. Levitä juurekset tarjoiluvadille
  5. Yhdistä persilja, valkosipuli ja oliiviöljy blenderillä tai sauvasekoittimella. Mausta sitruunalla
  6. Ripottele persiljaöljy, paistetut tai pikkelöidyt kantarellit ja juusto juuresten päälle ja käytä esimerkiksi tuoreet persiljan lehdet koristeeksi

Lisää aiheesta:

Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineistaGordon Ramsaylta mullistava juuresresepti – simppeli vaihtoehto perinteisille joululaatikoille!Mitä tänään ruoaksi? Uunijuurekset vuohenjuustolla on syksyn helpoin herkkuBataatti-appelsiinikeittoPerunankuorisipsitUunilohi itämaisittain kuorrutettuna
UunijuureksetViiden jälkeenLisäkeruoatKasvisruoka

Kotimaiset juurekset ja kasvikset ovat syksyllä parhaimmillaan. Edullisista raaka-aineista teet helpon lisukkeen tai suupalan illanviettoon. Keittiömestari Filip Langhoffin reseptiä voit varioida saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Mausteiksi sopii kaikki chilistä timjamiin. Juuresten kanssa sopii tarjottavaksi tuorejuusto, raastettu parmesaani tai vaikka sinihomejuusto. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla myös majoneesia tai vegaanista pähkinävoita.

Tuoreimmat aiheesta

Uunijuurekset
  • 29.04.202407:49
    Uunibroileri

    Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria

  • 16.12.202210:16
    Joulukinkku

    Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä

  • 21.12.202114:54
    Joulu

    Uunijuurekset joulupöytään – helppo vaihtoehto joululaatikoille

  • 24.10.202007:00
    Juurekset

    Paahdettu juuripersilja – Pirjon helppo resepti

  • 24.09.202014:21
    Grillatut kasvikset

    Henri Alénin parmesaanilla maustetut paahdetut vihannekset