Uunijuurekset keittiömestari Filip Langhoffin tapaan: Paahdetut juurekset aateloidaan ricottajuustolla
Julkaistu
Kotimaiset juurekset ja kasvikset ovat syksyllä parhaimmillaan. Edullisista raaka-aineista teet helpon lisukkeen tai suupalan illanviettoon. Keittiömestari Filip Langhoffin reseptiä voit varioida saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Mausteiksi sopii kaikki chilistä timjamiin. Juuresten kanssa sopii tarjottavaksi tuorejuusto, raastettu parmesaani tai vaikka sinihomejuusto. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla myös majoneesia tai vegaanista pähkinävoita.
Ainekset
- 10 Porkkanaa (mielellään erivärisiä- ja muotoisia)
- 5 Juuripersiljaa
- 5 Punajuurta
- Öljyä
- Suolaa
- Pippuria
- 1 dl persiljaa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 300 g ricottajuustoa
- 1dl Pikkelöityjä kantarelleja tai paistettuja sieniä
Valmistusohje
Filip Langhoffin uunijuurekset valmistuvat näin:
- Pese juurekset hyvin. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla
- Paahda ensin punajuuret uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Lisää juuripersiljat ja paista 5 min lisää. Lisää viimeisenä porkkanat ja paahda vielä 20-30 min. Kokeile haarukalla, että kaikki juurekset ovat pehmeitä.
- Anna jäähtyä ja leikkaa juurekset puoliksi.
- Levitä juurekset tarjoiluvadille
- Yhdistä persilja, valkosipuli ja oliiviöljy blenderillä tai sauvasekoittimella. Mausta sitruunalla
- Ripottele persiljaöljy, paistetut tai pikkelöidyt kantarellit ja juusto juuresten päälle ja käytä esimerkiksi tuoreet persiljan lehdet koristeeksi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti