10 Porkkanaa (mielellään erivärisiä- ja muotoisia)
5 Juuripersiljaa
5 Punajuurta
Öljyä
Suolaa
Pippuria
1 dl persiljaa
1 valkosipulin kynsi
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
300 g ricottajuustoa
1dl Pikkelöityjä kantarelleja tai paistettuja sieniä
Valmistusohje
Filip Langhoffin uunijuurekset valmistuvat näin:
Pese juurekset hyvin. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla
Paahda ensin punajuuret uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Lisää juuripersiljat ja paista 5 min lisää. Lisää viimeisenä porkkanat ja paahda vielä 20-30 min. Kokeile haarukalla, että kaikki juurekset ovat pehmeitä.
Anna jäähtyä ja leikkaa juurekset puoliksi.
Levitä juurekset tarjoiluvadille
Yhdistä persilja, valkosipuli ja oliiviöljy blenderillä tai sauvasekoittimella. Mausta sitruunalla
Ripottele persiljaöljy, paistetut tai pikkelöidyt kantarellit ja juusto juuresten päälle ja käytä esimerkiksi tuoreet persiljan lehdet koristeeksi
Kotimaiset juurekset ja kasvikset ovat syksyllä parhaimmillaan. Edullisista raaka-aineista teet helpon lisukkeen tai suupalan illanviettoon. Keittiömestari Filip Langhoffin reseptiä voit varioida saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan.
Mausteiksi sopii kaikki chilistä timjamiin. Juuresten kanssa sopii tarjottavaksi tuorejuusto, raastettu parmesaani tai vaikka sinihomejuusto. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla myös majoneesia tai vegaanista pähkinävoita.