Kotimaiset juurekset ja kasvikset ovat syksyllä parhaimmillaan. Edullisista raaka-aineista teet helpon lisukkeen tai suupalan illanviettoon. Keittiömestari Filip Langhoffin reseptiä voit varioida saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Mausteiksi sopii kaikki chilistä timjamiin. Juuresten kanssa sopii tarjottavaksi tuorejuusto, raastettu parmesaani tai vaikka sinihomejuusto. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla myös majoneesia tai vegaanista pähkinävoita.
Ainekset
- 10 Porkkanaa (mielellään erivärisiä- ja muotoisia)
- 5 Juuripersiljaa
- 5 Punajuurta
- Öljyä
- Suolaa
- Pippuria
- 1 dl persiljaa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 300 g ricottajuustoa
- 1dl Pikkelöityjä kantarelleja tai paistettuja sieniä
Valmistusohje
Filip Langhoffin uunijuurekset valmistuvat näin:
- Pese juurekset hyvin. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla
- Paahda ensin punajuuret uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Lisää juuripersiljat ja paista 5 min lisää. Lisää viimeisenä porkkanat ja paahda vielä 20-30 min. Kokeile haarukalla, että kaikki juurekset ovat pehmeitä.
- Anna jäähtyä ja leikkaa juurekset puoliksi.
- Levitä juurekset tarjoiluvadille
- Yhdistä persilja, valkosipuli ja oliiviöljy blenderillä tai sauvasekoittimella. Mausta sitruunalla
- Ripottele persiljaöljy, paistetut tai pikkelöidyt kantarellit ja juusto juuresten päälle ja käytä esimerkiksi tuoreet persiljan lehdet koristeeksi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.