Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gordon Ramsaylta mullistava juuresresepti – simppeli vaihtoehto perinteisille joululaatikoille!

Hunajaglaseeratut vihannekset maistuvat joululta.
Hunajaglaseeratut vihannekset maistuvat joululta.Shutterstock
Julkaistu 20.12.2018 17:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Huippukokin reseptillä saat tuttuihin juureksiin helposti jouluista makua. 

Huippukokki Gordon Ramsayn kanelilla, tähtianiksella ja hunajalla maustetut juurekset sopivat lisukkeeksi lähes mille tahansa aterialle. Jouluiset juurekset ovat myös helppo ja maukas vaihtoehto laatikoille, jos perinteiset jouluruoat kyllästyttävät. 

Herkullisuudestaan tämä resepti on hyvin simppeli – riittoisa lisuke valmistuu pöytään alle puolessa tunnissa.

Hunajaglaaseratut joulujuurekset (8 annosta)

500 g palsternakkaa
500 g porkkanoita
2–3 rkl oliiviöljyä
muutama timjamin oksa
1 kanelitanko murrettuna kahteen osan
3 tähtianista
merisuolaa ja mustapippuria
1–2 rkl hunajaa
voita

Kuori vihannekset ja lohko ne saman kokoisiksi paloiksi. Kuumenna oliiviöljy laakealla paistinpannulla. Pyörittele porkkanoita ja palsternakkoja hetki öljyssä. Lisää joukkoon timjami, kaneli, tähtianikset ja muut mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsyneet ja muuttuneet kullanruskeiksi. Levitä vihannesten päälle hunaja ja anna hautua, kunnes vihannekset alkavat hieman karamellisoitua.

Lisää pannulle tilkka vettä ja nosta lämpötilaa. Kypsennä 2–3 minuuttia, kunnes neste on haihtunut ja kasvikset kypsyneet kokonaan. Koistele tuoreilla yrteillä.

Lähde: GoodtoKnow

***

4:04Juuresranskalaiset

Lisää aiheesta:

Henri Alénin parmesaanilla maustetut paahdetut vihanneksetUunijuurekset keittiömestari Filip Langhoffin tapaan: Paahdetut juurekset aateloidaan ricottajuustollaHans Välimäen vinkillä muutat kesäporkkanat herkulliseksi alkupalaksi: ”Tulee grillissä melko kevyesti”Suussa sulava bataattiresepti villitsee somessa – tätä on pakko kokeilla! Vaihtelua ruokapöytään! Valmista perunamuusin tilalle tätä herkkua juureksistaUskomattoman helppo resepti uunijuuresten valmistamiseen – kokeile
RuoanlaittoJouluJuureksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 11.11.16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • 10.11.14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 3.11.13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste