Gordon Ramsaylta mullistava juuresresepti – simppeli vaihtoehto perinteisille joululaatikoille!
Huippukokin reseptillä saat tuttuihin juureksiin helposti jouluista makua.
Huippukokki Gordon Ramsayn kanelilla, tähtianiksella ja hunajalla maustetut juurekset sopivat lisukkeeksi lähes mille tahansa aterialle. Jouluiset juurekset ovat myös helppo ja maukas vaihtoehto laatikoille, jos perinteiset jouluruoat kyllästyttävät.
Herkullisuudestaan tämä resepti on hyvin simppeli – riittoisa lisuke valmistuu pöytään alle puolessa tunnissa.
Hunajaglaaseratut joulujuurekset (8 annosta)
500 g palsternakkaa
500 g porkkanoita
2–3 rkl oliiviöljyä
muutama timjamin oksa
1 kanelitanko murrettuna kahteen osan
3 tähtianista
merisuolaa ja mustapippuria
1–2 rkl hunajaa
voita
Kuori vihannekset ja lohko ne saman kokoisiksi paloiksi. Kuumenna oliiviöljy laakealla paistinpannulla. Pyörittele porkkanoita ja palsternakkoja hetki öljyssä. Lisää joukkoon timjami, kaneli, tähtianikset ja muut mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsyneet ja muuttuneet kullanruskeiksi. Levitä vihannesten päälle hunaja ja anna hautua, kunnes vihannekset alkavat hieman karamellisoitua.
Lisää pannulle tilkka vettä ja nosta lämpötilaa. Kypsennä 2–3 minuuttia, kunnes neste on haihtunut ja kasvikset kypsyneet kokonaan. Koistele tuoreilla yrteillä.
Lähde: GoodtoKnow
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti