Onko sinulla ennakkoluuloja ruusukaalia kohtaan? Nyt on aika heittää ne romukoppaan, muistuttaa MTK.
Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK muistuttaa jälleen lokakuun kunniaksi sesongissa olevan ruusukaalin monista käyttömahdollisuuksista. Tämä maukas pallero on edullista pikaruokaa parhaimmillaan. Ruusukaalin kypsennys ei nimittäin kauaa kestä.
Suomessa vietettiin valtakunnallista ruusukaaliviikkoa viikolla 41 (9.–15.10.2023).
MTK:n mukaan Suomessa syödään edelleen ruusukaalia kovin vähän. Keskivertosuomalainen popsii ruusukaalia vuoden aikana vain 40–50 grammaa, mikä vastaa noin yhtä isoa ruusukaalia. Vertailun vuoksi valkokaalia, joka on Suomen suosituin kaali, syödään noin kolme kiloa vuodessa henkilöä kohti.
– Valmisruoissa on tosin myös valkokaalia, ja sitä on tarjolla julkisissa keittiöissä esimerkiksi lounasruoissa. Lisäksi valkokaalia saa vuoden ympäri, kun ruusukaalin lyhyehkö sesonki osuu syksylle, sanoo ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen MTK:sta.

