Unohda perinteiset siivut – tämä on paras tapa leikata vesimeloni!
Katso videolta, kuinka vesimelonin saa leikattua kaikkein helpoiten suuhun sopiviksi napostelupaloiksi.
Vesimeloni leikataan perinteisesti ensin neljään osaan, ja siivutetaan tämän jälkeen halutunpaksuisiksi siivuiksi. Näin ei kuitenkaan kannata enää tehdä, jos haluaa säästää vaivaa.
Vesimeloni kannattaa leikata puikoiksi
Vesimeloni siivutetaan tavallisimmin siksi, että sitä olisi mahdollisimman helppo syödä aiheuttamatta kauheaa sotkua. Saman asian ajavat myös vesimelonipuikot, jotka syntyvät terävän veitsen avustuksella vesimelonista vielä helpommin kuin siivut.
1. Leikkaa vesimeloni puoliksi.
2. Aseta puolikas vesimeloni hedelmäliha alaspäin leikkuulaudalle ja leikkaa siihen pystysuuntaiset viillot.
3. Siirrä vesimelonia 90 astetta leikkuulaudalla ja leikkaa siihen poikkisuuntaiset viillot.
4. Nosta vesimelonipuikot tarjolle, tai tarjoile suoraan leikkuualustalta!
Katso videolta, kuinka vesimelonin leikkaaminen onnistuu kaikkein helpoiten!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa