Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pilkotko omenan näin? Neljällä viillolla täydelliset viipaleet

0:42Näin pilkot omenan neljällä viillolla napostelukokoiseksiKATSO VIDEO: Näin pilkot omenan neljällä viillolla napostelukokoiseksi.
Julkaistu 25.09.2023 06:51

Emmi Niiniaho

Pilkkomalla omenan yhdeksään osaan saat täydellisen kokoisia naposteluviipaleita.

Otatko usein omenan evääksi esimerkiksi töihin, mutta kokonaisen ompun rouskuttaminen tuntuu välillä hieman sottaiselta tai äänekkäältä?

Tai kuulutko heihin, jotka söisivät enemmän hedelmiä, jos ne olisi pilkottu valmiiksi sopivan kokoisiin palasiin?

Kuin ostoskanavalla konsanaan – meillä on tähän ongelmaan ratkaisu! Neljän viillon tekniikalla omenan saa paloiteltua juuri sopivan kokoisiin palasiin.

Mikä parasta, jos kiedot pilkotun omenan ympärille esimerkiksi kuminauhan, kelmua tai mehiläisvahakankaan, se on näppärä ottaa myös evääksi. Kun omena pysyy edelleen "kasassa", palaset eivät ala tummua niin helposti. Pinnoille voi halutessaan pirskotella myös esimerkiksi sitruunamehua, joka estää myös tummumista.

Katso yllä olevalta videolta, miten omena kannattaa leikata.

Lue myös: Tummia pisteitä kukkakaalissa – onko vihannes vielä syömäkelpoinen?

Lue myös: Ärsyttääkö tuorekelmu? Tässä huomattavasti helppokäyttöisempi korvike

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Lisää aiheesta:

Paras tapa kuoria appelsiinit – ei jää valkoista kuoriosaa pintaan!Oletko koskaan tullut ajatelleeksi? Kurkun voi pilkkoa myös näin!Miten pilkot sipulin? Myös silppuamissuunnalla on yllättäen väliäOletko jo maistanut? Hämmentävästä ranskalaisherkusta tuli yhtäkkiä hitti – testasimme oudon yhdistelmänNyt on näppärää! Oletko koskaan tajunnut, että vesimelonin voi paloitella näin?Helppo niksi estää omenalohkoja tummumasta
HedelmätRuokaRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät
  • 11.11.18:49
    Ruoka

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • 11.11.06:49
    Ruoka

    Terveyspommit, joita kannattaa nyt napata ostoskoriin – Henri Alén ylistää: "Mielettömiä"

  • 10.9.17:02
    Ruoka

    Mistä tietää, että omena on kypsä?

  • 10.8.17:33
    Ruoka

    Syötkö jo? Tätä hedelmää ehdotetaan uudeksi superruoaksi

  • 2.8.09:54
    Ruokaniksit

    Oletko hoksannut tehdä näin klementiinille? Täydellinen kesäherkku syntyy vaivatta