Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ethän heitä tätä vesimelonin osaa pois? Helppo herkku vie kielen mennessään!

Shutterstock
Julkaistu 10.07.2016 08:01

MTV LIFESTYLE

Vesimelonin valkoista osaa ei missään nimessä kannata heittää pois.

Vesimelonin valkoinen osa on täysin syötävää ja itse asiassa myös hyvin vitamiinipitoista tavaraa. Valkoiset osat maistuvat sellaisenaan miedolta ja ehkä myös mitäänsanomattomalta, mutta pikkelöitynä niistä tulee herkullinen kesälisuke.

Kuori vesimelonin vihreä kuori pois ja syö punainen osa sellaisenaan. Jäljelle jääneestä valkoisesta osasta pikkelöit nopeasti herkkuja. Pilko valkoinen osa palasiin ja keitä niitä hetki vedessä.

Kun vesimeloni alkaa pehmetä, eli usein noin neljän minuutin kiehautuksen jälkeen, sekoita toiseen pannuun 2 dl vettä, 2 dl sokeria, 2 dl viinietikkaa ja 2 ruokalusikallista suolaa. Kiehuta seosta, kunnes sokeri on sulanut. Laita jäähtyneet vesimeloninpalat pikkelöintiliemeen ja siirrä suljetut purkit jääkaappiin. Pikkelöidyt vesimelonit ovat syötäviä jo parin tunnin päästä. 

Lähde: Huffington Post

Lisää aiheesta:

Nyt voit syödä jäätelöä vaikka aamupalaksi – tällä herkullisella, mutta terveellisellä reseptillä se onnistuu!Hyödynnä omenat – poimi helppo omenamehun resepti!Täydellinen käyttötapa "pilaantuneille" mansikoille – älä vaan heitä pois!Vesimelonille uusi käyttötarkoitus – tätä et ole tullut ajatelleeksi! Villa Marian sitruunalikööri eli limoncelloHelppo niksi: Näin kuorit mantelit itse
VesimeloniRuoanlaittoMakuja