Gordon Ramsay paljastaa parhaat ruokaniksinsä: Näin pihvistä tulee aina täydellinen!

kananmuna pihvi
Shutterstock

Kokeile Gordon Ramsayn ruokaniksejä!

Huippukokki Gordon Ramsayn vinkeillä sinäkin kokkaat kuin huippukokki! Ramsayn rautaisen ammattitaidon taustalla on useita hienovaraisia niksejä, jotka tuovat helppoutta ja vauhtia myös kotikeittiöön. Kokeile näitä!

1. Leikkaa yrtit mahdollisimman maukkaiksi: Ramsayn mukaan yrtit tulee leikata "runnomisen" sijaan. Rullaa pehmeät yrtit, kuten basilika, tiukaksi rullaksi ja siivuta se vasta sitten veitsellä, neuvoo Buzzfeed-sivusto.

2. Vuole yrttejä nipusta veitsellä. Älä käytä aikaa nyppiessäsi korianteria; ota sen sijaan nippu käteesi, riiputa sitä astian yllä ja vuole nipusta yrttejä veitsellä.

3. Kypsytä raaka hedelmä nopeasti: laita se paperipussiin banaanin kanssa.

4. Kun olet leikannut chiliä, pese sormesi sitruunamehulla. Tämä neutraloi polton.

5. Kuori kiivi lusikalla! Leikkaa kiivi pituussuunnassa puoliksi ja kaiva sitten hedelmäliha ulos puolikkaista lusikalla.

6. Estä avokadon, perunan tai omenan ruskistuminen sitruunalla! Purista vesiastiaan hieman sitruunaa ja säilö sitten esimerkiksi avokadoa siellä.

7. Pippurimyllyäkin voi säätää: perinteisessä myllyssä yläosan nuppia voi kääntää, jolloin mylly joko hienompaa tai karkeampaa jauhetta.

8. Kuori valkosipuli helposti: rutista kynnet irralleen toisistaan, pane sipuli kahden astian väliin ja ravistele voimakkaasti. Paperinohut kuori irtoaa.

9. Teetkö munakokkelia? Kun olet valmis, lisää niiden joukkoon puoli ruokalusikallista kylmää crème fraîchea. Munat jäähtyvät näin nopeasti ja maukkaasti.

10. Kätesi kertoo pihvin kypsyyden: kun paistat pihviä, kämmenesi keskusta tuntuu samalta kuin raaka pihvi, medium löytyy ranteen yläosasta ja kypsä alempaa.

Lähde: Buzzfeed.com

***

0:29

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja