Uhka vai mahdollisuus? Kotiin voi nyt tilata puolialastoman sämpylämiehen

taikina
Shutterstock

Tanskassa voi nyt tilata kotiinsa raamikkaalla vartalolla varustetun aamiaissämpylämiehen, joka leipomisen lisäksi osaa viihdyttää myös muun muassa soittamalla kitaraa.

Tanskassa on keksitty uudenlainen konsepti, jossa voi tilata kotiinsa aamiaissämpylöitä leipovan, puolialastoman miehen. Tanskalainen morgenbollefyr eli aamiaissämpylämies saapuu tilauksesta kotiin leivontatarvikkeiden kera ja ryhtyy vaivaamaan taikinaa keittiössä – ylävartalo paljaana tietenkin.

Morgenbollefyr leipoo, jutustelee ja soittaa kitaraa

Sämpylämiehen 1200 kruunun eli noin 160 euron taksa sisältää 20 minuuttia sämpylöiden esivalmistelua kuten taikinan vaivaamista, 20 minuuttia sämpylöiden paistamista, jonka aikana sämpylämies valmistelee aamiaispöydän sekä 20 minuuttia kotoisaa aamiaisseuraa, mahdollisesti esimerkiksi kitaransoiton kera. Sämpylöiden lisäksi aamiaispöytään katetaan erilaisia kotitekoisia hilloja, juustoja ja mehua.

Morgenbollefyr.dk-yrityksessä työskentelee tällä hetkellä kolme miestä, mukaanlukien idean isä John Elliot Zoffmann.

– Raja innovatiivisen elämystaikurin ja parittajan välillä on hiuksenhieno, joten tässä täytyy olla tiettyjä sääntöjä, Zoffmann nauraa tanskalaislehti Dagensin haastattelussa.

– Tämä ei kuitenkaan liity millään tavalla seksiin, hän painottaa vielä.

Zoffmannin mukaan aamiaissämpylämiehen palvelut ovat tarkoitettu noin 8-10 hengen ystäväporukoille, esimerkiksi polttariohjelmaksi. Aamiaissämpylämies-Zoffmann toivoo konseptistaan niin isoa menestystä, että jatkossa yrityksestä voisi tilata myös naispuolisen kotileipurin. Tanskassa morgenbollefyr-konsepti on ehtinyt herättää runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa sekä puolesta että vastaan. Aamiaissämpylämiestä on syytetty muun muassa seksismistä.

Lähde: Dagens.dk

Korjaus 27.5.2015. Sämpylämiehen nimi korjattu. Oikea sukunimi on Zoffmann, ei Zoff.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja