49 euron "vessapaperirullistaan" tunnetulla Rönttösrouvalla välähti taas: Tuo nyt Suomeen "viestinviejä"-kakut

Viestiviejä
Rönttösrouvan "viestinviejä" -kakkuja. Rönttösrouva

Muun muassa vessapaperirullakakuistaan tunnettu Rönttösrouva tuo Suomeen Koreasta lähtöisin olevan kakkuvillityksen.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin vuonna 2020 Rönttösrouvan ideoimista hauskoista vessapaperirullakakuista. Helsingin Tapanilassa sekä Järvenpäässä toimiva tunnettu kahvila-konditoria Rönttösrouva keksi tuolloin, että suomalaisten arkea kurittavasta koronapoikkeustilanteesta voi repiä myös hieman huumoria:

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Tuolloin suomalaiset hamstrasivat pandemiapaniikissa kaupoista vessapaperia ja myös Rönttösrouvan 49 euron vessapaperikakusta tuli hitti.

"Viestinviejä" on kakkutrendi suoraan Etelä-Koreasta

Nyt leipomo-konditoriassa on ideoitu jälleen uutta. Rönttösrouva tuo nimittäin Etelä-Koreasta lähtöisin olevat Bento cakes -kakut saataville pääkaupunkiseudulle. Kakkuja kutsutaan "viestinviejiksi", sillä niiden isoin tarkoitus on yllättää ja tuoda iloa.

– Halusimme luoda jotain söpöä ja piristävää tähän syksyyn. Ihastuimme Aasiaa villitsevästä trendistä ja halusimme tuoda kakut myös Suomeen saataville, iloitsee Rönttösrouvan kondiittori Uliana Timofeeva.

Termi ’Bento’ tulee alkuperäisesti Japanista ja kirjaimellisesti tarkoittaa vaivattomuutta. Bento-bokseilla yleisesti viitataan mukaan otettaviin lounasannoksiin, jotka ovat valmistettu kotona tai ostettu take-awaynä.

Bento-kakut pakataan Rönttösrouvalla sokeriruokosta valmistettaviin kierrätettäviin lounasbokseihin ja mukana tulee myös puinen haarukka. Konditorian mukaan minikakut ovat halkaisijaltaan 10 senttiä ja korkeudeltaan noin viisi senttiä. Kakuille ominaista ovat myös erilaiset kivat tervehdykset kpäälle kirjoitettuna. 

– Etelä-Koreassa kakkujen avulla viestitään ihastumisesta, kiitoksen eleenä tai kaipuunosoiteuksena. Kakun avulla voimme kertoa erilaisista tunteistamme toiselle, meille suomalaisillekin sopivalla tavalla! Tämän takia halusimme nimetä kakun kuvaavasti ja kutsumme sitä "viestinviejäksi", kertoo Saana Lampinen, Rönttösrouvan omistaja.

Tällä hetkellä kakkuviestien alta löytyy syysteeman mukaisesti kurpitsakakkua maustettuna sitruksisella tuorejuustokreemillä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja