Rönttösrouva myy nyt 49 euron "vessapaperirullia" – hamstraajat ovat jo käyneet: "Loistava ja maukas kevennys ankeaan aikaan"

rönttösrouva vessapaperirullakakku
Shutterstock/Rönttösrouva-Facebook

Helsingissä ja Järvenpäässä toimiva kahvila-konditoria Rönttösrouva päätti ottaa valikoimiinsa erittäin ajankohtaisen herkun.

Jos vessapaperi sen perinteisessä muodossa alkaa jo kyllästyttää, tai sitä ei syystä tai toisesta nyt kotoa löydy, voi aina syödä vessapaperin muotoon pyöräytetty kakkua.

Helsingin Tapanilassa sekä Järvenpäässä toimiva tunnettu kahvila-konditoria Rönttösrouva keksi, että suomalaisten arkea kurittavasta poikkeustilanteesta voi repiä myös hieman huumoria:

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Rönttösrouvan Facebook-sivuilla kiitellään piristävää tempausta. 

–  Loistava ja maukas kevennys ankeaan aikaan. Eikä loukkaa ketään, Facebookissa muun muassa kiitellään.

Osa tosin varoittaa vitsaillen, että pian leipomon oven takana saattaa olla joukko hamstraajia vessapaperirullia hakemassa. 

"Hamstraajat ovat käyneet ja varastot ehtyneet"

Rönttösrouvan yrittäjä Saana Lampinen kertoo MTV:lle idean vessapaperikakuista lähteneen puhtaasti siitä, että oli keksittävä tapa saada kakkuja kaupaksi.

–  Valmistamme kaiken itse, meillä on omaa myymälätoimintaa ja toimitamme tuotteita ravintoloihin, kahviloihin ja kauppoihin. Nyt me olemme muun maailman lailla uuden äärellä. Tilanne on pakottanut ihmiset neljän seinän sisälle, juhlia on peruttu ja se on aiheuttanut aikamoisen tilausten peruutusaallon, Lampinen sanoo.

Lampisen mukaan Rönttösrouvalla on aina haluttu tehdä asioita hieman erilailla ja yhdeksän henkeä työllistävässä yrityksessä on erinomainen tiimihenki. Tiistai-iltana työntekijät sitten ideoivat yhdessä WhatsApp-keskustelussa, mitä poikkeukseellisessa tilanteessa voisi tehdä, jotta ketään ei tarvitsisi lomauttaa. Ensin syntyi idea kotiinkuljetuspalvelusta, pian ideoitiinkin jo vessapaperirullakakkuja. Niiden suosio on yllättänyt Lampisen täysin. 

–  Ei osattu ollenkaan odottaa tätä. Niitä on mennyt hyvin kaupaksi. Hamstraajat ovat käyneet ja varastot ehtyneet, Lampinen nauraa.

– Ihaninta on ollut huomata tässä kaikessa, että vaikka olemme uuden äärellä ja monella yrityksellä on haasteita edessä, niin olemme saaneet valtavasti tukea meidän asiakkailtamme ja muilta yrityksiltä. Yhdessä tehdää ja yhdessä selvitään, hän summaa vielä. 

Juttua päivitetty 19.3.2020 klo 14.55: Lisätty yrittäjän kommentit.

***

Videolla: Keittiömestari ja ravintoloitsija Kari Aihinen ja MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kertoivat tiistaina Viiden jäljeen -ohjelmassa ravintoloiden katastrofaalisesta tilanteesta Suomessa.

Kari Aihinen joutui pistämään ravintolansa ovet säppiin – MaRa:n Timo Lappi ravintoloiden katastrofaalisesta tilanteesta:"Olemme törmänneet seinään" 7:51

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.