Suomalaiskauppoihin tulossa ennennäkemätön sämpylä: "Ei ole aiemmin päivittäiskaupasta löytynyt"

Bao-sämplät bao
Shutterstock

Vaasan tuo ensimmäisenä suomalaisiin päivittäiskauppoihin bao-höyrysämpylät. Aasialaisen katuruoan kulmakiviin kuuluva höyrysämpylä on vehnäpohjainen ja sen voi täyttää hampurilaisen tai hot dogin tapaan. 

Leipomoyritys Vaasan tuo suomalaiskauppoihin aasialaisesta katuruokakeittiöstä tutun bao-sämpylän. Aiemmin sämpylöitä on Suomessa ollut saatavilla lähinnä ravintoloista. 

Sämpylä tarjoillaan höyryttämällä lämmitettynä ja täytettynä. Täytteiksi voi valita melkein mitä tahansa: kalaa, lihaa tai kasviksia. Sämpylät voi höyryttää perinteiseen tapaan erillisessä, höyrytykseen tarkoitetussa bambukorissa, mutta valmistus onnistuu myös esimerkiksi mikrossa. 

White Trash Disease -blogistaan tunnettu lifestylevaikuttaja, yrittäjä ja Satokausikalenterin toimitusjohtaja Natalia Salmela vinkkaa myös toise kätevän höyrytysniksin sämpylöille.

 – Tarvitset vain kattilan, jonka pohjalle laitetaan hieman vettä. Sitten sämpylät siivilässä sisään, vesi kiehumaan ja kansi päälle. Sämpylät ovat valmiita parissa minuutissa.

Katuruokatrendi elää vahvana – suomalaisille maistuvat niin hampurilaiset kuin hot dogitkin

Vaasanilla uskotaan, että katuruokatrendin siivittämänä myös bao-sämpylöille löytyy kesällä kysyntää. Jo aiemmin on nähty vahvaa kasvua esimerkiksi hampurilais- ja hot dog -sämpylöiden myynnissä. Vaasanin lisäksi katuruokakelkkaan on leipomoista hypännyt esimerksi Fazer, joka toi viime vuonna markkinoille oman hampurilaissämpylänsä. 

– Kuluttajat haluavat kokea autenttisia makuelämyksiä eri puolilta maailmaa. Muun matkustuksen ollessa pysähdyksissä on makumatkailu onneksi vielä mahdollista, ja se onnistuu kotikeittiöstä käsin. Höyrysämpylöitä ei Suomessa ole aiemmin päivittäiskaupasta löytynyt, kertoo Vaasan Oy:n kaupallinen johtaja Minna Cousins

Markkinointipäällikkö Katja Willberg vertaa bao-sämpylöitä hampurilaisiin.

– Hampurilainen on siitä hyvä esimerkki, että siinä on jotain tuttua, mutta täytteitä voi varioida eksoottisesti. 

Uudet bao-sämpylät leivotaan Alankomaissa ja Vaasan ostaa ne alihankintana. Tämä johtuu siitä, että Pohjois-Euroopassa ei ole olemassa tuotantolinjastoa bao-tyyppiselle tuotteelle. Vaasanin bao-sämpylät ilmestyvät kauppoihin toukokuussa. 


***

Testaa myös Natalia Salmelan hittipastaa, pasta limonelloa: 

1:26

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja