Tutkimus väittää: Pistaaseilla yllättävä terveysvaikutus

pistaasit
Shutterstock

Pistaaseista saattaa olla apua diabeteksen ehkäisyssä, väittää tuore tutkimus.

Terveellisiä rasvoja sisältävät pistaasit voivat olla hyödyllisiä sellaisille henkilöille, jotka ovat sairastumassa ylipainon laukaisemaan kakkostyypin diabetekseen.

Espanjalaistutkimukseen osallistui 54 ihmistä, jotka kaikki olivat sairastumassa diabetekseen. Tutkittavat söivät Välimeren ruokavalion mukaisesti kahdeksan kuukauden ajan. Kaikki söivät saman verran kilokaloreita päivässä, mutta puolet ajasta he söivät 57 grammaa – eli noin 60 kappaletta – pistaaseja päivässä.

Osallistujien painossa ei tapahtunut vaihtelua, mutta verikokeet todistivat, että pistaasien syömisellä oli merkitystä. Mikä oleellisinta, sokeri- ja insuliinitasot veressä laskivat, joka on merkki siitä, että elimistö kokee sokerin prosessoinnin helpommaksi. Tämän pitäisi pudottaa riskiä diabeteksen kehittymiseen.

Tutkija Mònica Bullón mukaan pistaasin vaikutukset johtuvat luultavasti sen terveydelle edullisista ravintoaineista. Pistaasit sisältävät muun muassa tyydyttymättömiä rasvahappoja, kuitua, antioksidantteja ja karotenoidia.

Bulló kehottaa syömään pistaaseja kohtuudella, noin kourallisen päivässä.

Esidiabetes on oireeton, joten sen tunnistaminen on hankalaa ennen kuin on liian myöhäistä.

Lähde: Daily Mail

MTV LIFESTYLE 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!