Ravintola-alalla eletään jälleen veitsen terällä ja ensi vuodesta voi tulla vaikea, arvelee Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin torstaina helsinkiläisen sushiravintolan haasteista. Aiemmin suuressa suosiossa ollut lähiöravintola kärsii yhtäkkiä asiakaskadosta ja liikevaihto on pudonnut tasaisesti viime keväästä lähtien.
Marraskuussa kuultiin alalta myös konkurssiuutisia, kun legendaarisen pizzeriaketju Dennisin kerrottiin menevän nurin.
Mitä ravintola-alalla nyt tapahtuu, ja onko odotettavissa konkurssiaaltoa? Kysyimme asiaa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lapilta.
Lue myös: Markettisushi myy, mutta suosittu sushiravintola on yllättäen pulassa: "Ihmisillä on ehkä yleistä pelkoa takapuolessa"
Karu todellisuus saattaa iskeä ensi vuonna
Timo Lapin mukaan ihmiset palasivat ravintolapalveluiden pariin koronarajoitusten jälkeen ja patoutunutta kysyntää oli selvästi ilmoilla. Kuluva syksy on ollut alalla pääosin hyvä ja pikkujoulukaudestakin povataan MaRa:n jäsenkyselyissä oikein onnistunutta.